Tuesday, January 20, 2009

Zionis dan Emas - Bhg 1




Artikel sangtawal:

Tajuk : Zionis dan Emas- bhg 1




Sejak berkurun lamanya emas menjadi lambang kekayaan dan kemegahan pemiliknya.Banyak tragedi pertumpahan darah dan permusuhan yang terjadi di atas mukabumi ini dicetuskan oleh perebutan dan keinginan untuk menguasai dan memiliki emas.Dalam Al- Quran emas juga disebut sebagai barang berharga yang kedua selepas makanan diikuti oleh perak ditempat ketiga.



Namun,dalam kehidupan kita di dunia hari ini persepsi manusia terhadap emas telah berubah.Persepsi kekayaan dan kemewahan kita sekarang diukur dengan wang ringgit,saham,kereta mewah dan harta benda yang lain.Percayakah anda jika saya katakan semua ini adalah muslihat yahudi-zionis sejak ribuan tahun dahulu untuk menguasai dunia.Mereka mengatakan benda yang paling berharga ialah wang ringgit,diikuti oleh platinum dan berlian.Rancangan jahat mereka ini sudah lama dikesan setelah terbongkarnya rahsia pergerakan zionis dalam protokol-protokol mereka .



Kepercayaan kepada bangsa yahudi sebagai bangsa yang terpilih dan akan menguasai dunia telah menyebabkan golongan pelampau mereka iaitu zionis merancang dan mencatur modus operandi mereka agar impian mereka itu akan tercapai akhirnya.Mereka menganggap orang lain yang bukan yahudi sebagai Goyyim atau Gentiles yang setaraf dengan binatang berkaki dua dan berada pada kelas yang paling rendah(inferior races).



Jika kita mengkaji sejarah dan membaca tulisan dalam buku buku berkaitan zionis seperti The International Jews tulisan Henry Ford,kita akan terkejut dengan huraian beliau berkenaan protokol-protokol zionis yang telah dirancang lama dan begitu rapi,malah dunia dan segala urutan peristiwa besar yang berlaku seakan mengikut telunjuk zionis ini seperti peperangan demi peperangan dan masalah kemelesetan ekonomi dunia dan kewangannya seakan dikawal oleh satu pertubuhan yang tidak lagi menjadi rahsia sejak kebelakangan ini iaitu zionis!



Persoalan mengapakah zionis begitu berminat untuk mengumpul emas dan sejak bilakah lagi mereka mula mencari emas serta kenapakah emas itu dikaitkan dengan kekuasaaan akhir zaman,amat menarik perhatian saya.



Untuk mengetahui sejarah penggunaan emas sebagai matawang dunia,disini saya petik satu artikel menarik tentang dinar emas dan dirham perak dari sebuah blog iaitu di :

…………………………………………………………………………………………..

http://emasdinar.blogspot.com/2006/11/welcome-to-gold-dinar-info-selamat.html

Sejarah Pengenalan Dinar Emas dan Dirham Perak.


Kemasyhuran dinar sebagai satu matawang rasmi dalam sektor ekonomi sudah lama tersemat dalam lembaran sejarah Tamadun Islam. Dewasa ini komoditi ini(emas) seringkali dicanangkan sebagai instrumen alternatif dalam aktiviti ekonomi dunia semasa. Fakta ini adalah berasaskan kepada nilai intrinsik atau tersendiri yang diyakini boleh digunapakai secara lebih meluas serta konsisten. Namun demikian, masih ramai belum mengetahui dari mana dan bagaimana ia boleh berkembang sehingga menjadi satu matawang utama dalam kronologi ketamadunan Islam.



Sekiranya dinar emas mampu dinobatkan sebagai matawang utama pada ketika itu adalah tidak mustahil seandainya penggunaan komoditi ini boleh diperkenalkan semula sebagai matawang alternatif pada alaf baru ini. Barangkali slogan “Nothing Beats Gold, Zero Inflation in 1400 years“ adalah amat berketepatan dan bersesuaian dalam menyatakan hakikat tersebut. Terfikirkah anda semenjak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi kita tidak pernah mendengar serta mengalami keadaan inflasi. Tetapi pada hari ini ungkapan tersebut seringkali “menjelma“ sambil disulami atau lebih sinonim dengan kelesuan ekonomi sejagat. Kenapa semua ini boleh berlaku…jawapannya ialah matawang konvensional yang tersedia ada tidak berlandaskan pada sandaran emas secara mutlak. Apa yang berlaku pada hari ini ialah dunia menggunakan wang kertas yang rezabnya hanyalah dalam bentuk nisbah peratusan emas yang diperuntukkan dan bukannya instrumen itu sendiri yang memiliki nilai emas secara keseluruhannya. Justeru itu marilah kita mengimbas kembali keunggulan serta kegemilangan dinar emas semenjak bermulanya era ketamadunan Islam.



Masyarakat Arab Jahiliyyah pada ketika itu menggunakan dinar emas Heraclius Byzantine yang berasal daripada negeri Syam manakala dirham perak Sasaniyah pula dari Iraq. Tatkala itu mereka tidak mempunyai matawang tersendiri untuk melaksanakan urusniaga perniagaan dalam mahupun luar negara. Penggunaan kedua-dua matawang ini adalah bagi memudahkan urusniaga terutamanya pada masa yang melibatkan perdagangan utama di Syam pada musim panas manakala di Yaman pada musim sejuk. Namun demikian, keadaan mulai berubah apabila Nabi Muhammad S.A.W dipilih sebagai Rasul, dinar dan dirham telah dinaiktarafkan sebagai matawang rasmi urusniaga sektor ekonomi kerana terdapat keseragaman bagi tujuan memudahkan urusniaga. Ketika ini jugalah reka bentuk berunsur Islam mula menyusup dalam penempaan dinar serta dirham. Pada tahun 18 H atau 20 H, Saidina Omar r.a telah menambah pada dirham Sasaniyah beberapa elemen dengan tulisan khat Kufi seperti Bismillah, Bismillah Rabbi dan Alhamdullillah serta sesetengahnya Muhammad Rasulullah yang ditempa pada keliling gambar Kisra. Beliau turut menetapkan piawaian bahawa 10 dirham bersamaan 7 dinar dan ini kekal digunapakai sehingga kini. Satu dinar mempunyai 91.6% atau 22 karat seberat 4.25 gram manakala dirham ialah syiling perak seberat 2.975 gram.



Dalam rekaan ini ukiran pada permukaan matawang adalah rekabentuk Islam yang khusus tanpa wujudnya elemen-elemen Byzantine dan Parsi muncul pada tahun 76 H hasil cetusan idea Khalifah Abd al-Malik bin Marwan pada zaman Bani Umaiyyah. Senario ini turut dimangkinkan oleh perselisihan faham yang berlaku di antara baginda dengan Raja Rom. Pada ketika itu khalifah Abd Al-Malik bin Marwan telah diktiraf oleh Ibn Jarir al-Tabari dan Ibn al-Athir sebagai perintis menempa dinar dan dirham dalam unsur-unsur Islam.



Aplikasi dinar tidak hanya berlegar di bumi Arab tetapi melangkaui kepada ketamadunan Andalusia. Kegiatan perdagangan berkembang pesat selama 700 tahun di Andalusia telah memangkin penggunaan dinar emas serta perak sebagai matawang utama. Pada tahun 716 M, umat Islam Andalusia telah mula menempa dinar emas dengan ukiran bahasa Arab serta ditulis “Muhammad Rasulluah” disamping mencatatkan nama Andalusia iaitu tempat tempahan dinar berserta tahun diperbuat. Di belakang dinar emas ini turut diukir dengan tulisan Latin yang bersesuaian dengan kehidupan masyarakat Islam Andalusia pada ketika itu. Bukti sejarah juga menunjukkan bahawa setelah tamatnya pemerintahan Andalusia, masyarakat semasa pemerintahan Kristian masih meneruskan penggunaan dinar emas selama lebih 400 tahun. Dalam era moden ini, pada tahun 1992 dinar emas pertama Eropah kembali ditempah di Granada, Sepanyol yang sekaligus merupakan sesuatu peristiwa yang sungguh menarik.



Menurut analisa yang dibuat sepanjang kecemerlangannya dinar emas turut mengalami ketidaktentuan terhadap cabaran serta krisis semasa. Pada suatu ketika stok emas tidak mencukupi memandangkan siri peperangan semakin meruncing. Justeru perak dicampurkan tembaga menjadi matawang rasmi dan digunakan di Mesir serta Syam di bawah pentadbiran Bani Ayyub. Penggunaan dinar serta dirham terus bertahan aplikasinya pada masa keagungan kerajaan Othmaniah Turki (1299M-1924M). Pada hari ini, nama dinar serta dirham masih digunakan sebagai matawang rasmi di beberapa buah negara di Timur Tengah seperti dinar di Tunisia, Kuwait, Libya, Bahrain, Algeria, Jordan manakala dirham Di Emiriah Arab Bersatu, Qatar dan Maghribi.



Di Malaysia berkat pengalaman kelesuan ekonomi global pada 1997 dinar emas yang diperbuat daripada emas 9166 telah mula dikembalikan kegemilangan sebagai medium penyimpan nilai yang tinggi, stabil, sentiasa berpotensi untuk meningkat nilai serta komoditi yang paling selamat. Dalam konteks yang lebih luas dinar emas turut mampu dijadikan perantaraan urusniaga hartanah, gaji dan bonus pekerja, mahar dan hantaran perkahwinan, urusan haji dan umrah, zakat dan fitrah serta semua pembayaran perniagaan dalam dan luar negara bagi negara yang berminat. Ini memandangkan dinar emas mempunyai nilai intrinsik atau tersendiri yang diterimapakai oleh masyarakat dunia. Nilai emas adalah stabil dan meningkat dari semasa ke semasa berbanding matawang konvesional yang seringkali menjadi mangsa “serang hendap” para penyangak matawang antarabangsa bagi mengaut keuntungan mudah dan besar.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Jadi tidak hairanlah jika seorang pemimpin bijak dan penentang zionis nombor satu nusantara seperti Tun Dr mahathir sudah lama bersuara tentang dinar emas ini .Beliau juga bijak menangani krisis ekonomi yang teruk melanda negara pada 1997 dengan memperkenalkan “Pegging” atau mengikat Ringgit Malaysia sehinggakan negara kita tidak tunduk kepada IMF dan tidak terjerat dengan konspirasi ekonomi buatan zionis ini.Tun tahu siapa dalang disebalik kegawatan ekonomi kita pada 1997/98,orang itu ialah si Soros seorang freemason dan yahudi-zionis. George Soros, President, The Soros Foundations ,beliau adalah orang ke-66 dalam list freemason dalam laman web dibawah selepas seorang warga Malaysia juga turut tersenarai di list yang ke-39!

http://www.cuttingedge.org/news/n1020.html



Sila baca idea dan pandangan bijak Tun dalam blognya berkaitan dengan dinar emas pula.

http://chedet.co.cc/chedetblog/2008/10/snippets-14.html#more

Snippets
By
Dr. Mahathir Mohamad
on October 7, 2008 5:02 PM

Pegging

The Bretton Woods System did not fail because the United States ran out of gold. It failed because Britain decided to devalue the pound. President Richard Nixon decided to go off the gold standard much later.

After that it was a free for all as currency traders fiddled with valueless paper money.

If we have a trading currency, it should be controlled by an international body unbeholden to the US or anyone else. Poor countries must be adequately represented.

Like all systems we need to study the pros and cons before we approve.

If during all these years we could use the US Dollar as a kind of standard, I don't see why we cannot use gold. Gold prices do fluctuate but the range is far less than with paper currency. Besides there will always be a demand for gold so that you will not lose too much if gold depreciates.



Bagaimana pula dengan pemikiran Tun Dr mahathir berkaitan Dinar emas ,sila baca di sini:


http://chedet.co.cc/chedetblog/2008/11/dinar-emas.html#more




DINAR EMAS

By
Dr. Mahathir Mohamad
on November 4, 2008 2:46 PM



1. Ramai juga yang bertanya berkenaan Dinar Emas termasuk juga BBC yang mengadakan wawancara dengan saya baru-baru ini.


2. Apa yang sudah jadi kenyataan yang tidak lagi dapat dinafi oleh negara-negara di dunia ialah sistem kewangan yang ada sekarang sudah gagal untuk diguna dalam ekonomi dan dagangan baik dalam negeri atau antarabangsa.


3. Keputusan Bretton-Woods selepas Perang Dunia Kedua ialah semua matawang negara di dunia ditentukan nilainya mengikut nilai tukaran dengan matawang Amerika Syarikat.


4. Tetapi di tentukan juga yang nilai Dolar Amerika ialah sebanyak 35 Dollar untuk satu ouns emas. Ini bermakna secara tidak langsung semua matawang dinilai mengikut sekian banyak emas.


5. Di masa itu semua matawang adalah kukuh. Tetapi Britain, pada tahun 1966 telah turunkan nilai Pound British. Malaysia telah rugi banyak kerana simpanan (reserve) kita adalah dalam matawang Pound. Pada satu masa Pound yang bernilai Ringgit Malaysia 8.30 telah turun kepada Ringgit Malaysia 3.60.


6. Kemudian Presiden Richard Nixon membuat keputusan bahawa Dollar Amerika tidak lagi terikat dengan emas. Amerika telah tolak apa yang dipanggil sebagai "Gold Standard". Amerika juga memutuskan bahawa pasaran akan tentukan nilai Dolar Amerika.


7. Tetapi negara-negara lain masih percaya akan kekuatan ekonomi Amerika dan meneruskan ikatan nilai matawang mereka dengan Dollar.


8. Satu lagi keputusan dunia antarabangsa ialah nilai dagangan antarabangsa ditentukan dengan nilai Dollar Amerika dan bayaran juga dibuat dengan Dollar Amerika. Ini menyebabkan permintaan bagi Dollar Amerika menjadi kuat dan sekali gus menjamin nilai Dollar Amerika tidak jatuh walaupun tidak lagi diukur dengan sekian banyak emas.



9. Pada satu masa dahulu bank besar dibenarkan mencetak dan mengeluarkan "Bank Notes" sebagai wang yang sah dipergunakan. Kemudian pemerintah mengambil alih pengeluaran matawang.


10. Bank mengeluarkan pinjaman daripada modal dan deposit oleh pelanggan. Kadang-kadang jumlah pinjaman melebihi wang yang ada dalam bank. Tetapi ini dihadkan. Walaupun demikian pinjaman yang dikeluarkan kerap kali jauh lebih banyak dari had yang ditentukan.


11. Apabila pendeposit mengeluarkan simpanan mereka beramai-ramai maka bank tidak mampu untuk membayar balik kepada pendeposit kerana semua wang telah diberi pinjam bahkan lebih daripada itu. Dalam keadaan ini bank mesti di selamatkan (bail-out) oleh Kerajaan.


12. Melihat bahawa bank boleh mengeluarkan pinjaman hampir tanpa had (unlimited) maka penyangak pun merancang untuk guna duit bank yang tidak terhad ini untuk meraih keuntungan atas angin. Maka berlakulah dagangan matawang, pinjaman kepada peminjam yang keupayaan membayar tidak terjamin, penjualan pinjaman yang dikeluarkan oleh bank kepada syarikat insurans dan syarikat gadaian (mortgage company) dan lain-lain. Jumlah semua transaksi ini amat besar, bernilai berbilion dolar. Apabila ramai peminjam tidak dapat bayar hutang atau servis hutang, maka mereka yang membeli pinjaman bank dapati mereka akan rugi berbilion dolar.


13. Dan banyak lagilah penyalahgunaan sistem bank Barat yang dilakukan. Demikian Amerika dengan kekayaannya yang besar sekalipun tidak dapat menampung berbilion dolar kerugian oleh bank, syarikat, insuran, syarikat mortgage, hedge funds, merchant dan investment bank dan lain-lain.


14. Sesungguhnya sistem bank dan matawang Barat sudah gagal. Dunia harus kaji untuk menggantinya dengan sistem lain termasuk perbankan Islam dan dagangan dengan matawang khusus seperti Dinar Emas.

15. Tidak seperti duit kertas emas tetap mempunyai nilai dimana-mana dalam dunia. Dinar Emas dicadang hanya untuk menyelesaikan bayaran dagangan antarabangsa.

16. Apakah ada cukup emas dalam dunia untuk dijadikan wang antrabangsa? Sudah tentu tidak.

17. Tetapi kita tidak perlu bayar dengan dinar emas sepenuhnya. Memadai jika kita bayar cuma lebihan antara import-eksport antara dua buah negara.

18. Jika sebuah negara mengeksport 100 juta Dinar kepada sebuah negara lain dan negara itu pula mengeksport kepada negara pertama barangan atau khidmat yang bernilai 110 juta Dinar, maka bayaran yang harus dibuat oleh Bank Negara negara yang pertama hanyalah 10 juta Dinar emas. Jika tidak ada Dinar Emas yang mencukupi maka bayaran boleh dibuat kemudian dengan eksport bernilai 10 juta Dinar.

19. Kita bukan sahaja boleh ada dagangan antara dua buah negara tetapi antara beberapa buah negara. Sebenarnya bank-bank mengguna cara ini untuk menyelesaikan bayaran cheque kepada beberapa bank yang telah terima dan mengeluarkan bayaran berasas kepada cheque lain-lain bank.

20. Sudah tentu akan ada banyak masalah pada permulaan. Tetapi pakar-pakar boleh cari jalan untuk selesaikan atau atasi kelemahan sistem Dinar Emas ini.


21. Bank Negara Malaysia pernah runding dengan sebuah negara lain dan penggunaan Dinar Emas memang boleh dilaksanakan. Tetapi entah kenapa Bank Negara Malaysia tidak dapat menjayakan sistem ini.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Beberapa protokol-protokol zionis yang saya nyatakan dibawah ini ada hubungkaitnya secara langsung dengan usaha yahudi-zionis mencari dan menyimpan emas sejak beribu-ribu tahun dahulu lagi hingga kini.Antaranya ialah :


Protokol no. 2 :

Through the Press we have gained the power to influence while remaining ourselves in the shade; thanks to the Press we have got the GOLD in our hands, notwithstanding that we have had to gather it out of the oceans of blood and tears.

Protokol no .20 :

You are aware that the gold standard has been the ruin of the states which adopted it,for it has not been able to satisfy the demands for money,the more so that we have removed gold from circulation as far as possible.

Protokol no. 22 : The Power of Gold

In our hands is the greatest power of our day- GOLD: in two days we can procure from our storehouses any quantity we may please.


Mengapa zionis begitu berminat sangat untuk mencari dan mengumpul emas? Ini adalah kerana mereka percaya bahawa nilai emas adalah komoditi yang paling stabil dan nilainya sentiasa naik dari masa ke semasa.Contohnya harga emas di pasaran dunia pada disember tahun lepas ialah sekitar RM 3200 untuk 1 oun (oz) tetapi kini nilai itu telah naik mendadak sehingga RM 3850 se auns.


Sila lihat pasaran semasa dunia emas di sini :

http://www.kitco.com/charts/livegold.html


Jadi,bagaimana pula cara zionis ini menipu kita?


Mereka menipu dan mengaburi mata kita dengan memperkenalkan berbagai-bagai teori dan ilmu berkaitan dengan ekonomi.Antaranya mereka memperkenalkan kapitalisme. 4 teras kekuatan ekonomi kapitalisme yang didokong dan dipertahankan oleh Yahudi-zionis berdasarkan Protocol of Leaned Elder of Zion adalah:


1). Spekulasi, dagangan hadapan (future market) dan khabar angin.


2). Fiat money-wang tidak mempunyai nilai intrinsik seperti mana wang sebenar (contohnya emas, perak, sebakul barangan dan lain-lain). Nilai yang dicetak di atas wang fiat kini ditentukan oleh kerajaan yang mengeluarkannya dan kuasa pasaran (market forces). Ini bermakna nilainya bergantung kepada permintaan dan manipulasi pihak yang mengeluarkannya.


3). Konsep ekonomi buih ( bubble economy)-perdagangan sesuatu barangan, matawang, bon, komoditi ataupun makanan yang dijalankan dalam jumlah yang sangat besar pada harga yang sangat berbeza pada harga pasaran semasa. Dan boleh diapungkan dan dikembangkan utk naikkan harga dan belon tersebut boleh dipecahkan utk jatuhkan harga


4). Riba’, konsep faedah, interest.


Untuk pengetahuan semua, 3 benda paling berharga dan bernilai tinggi bagi manusia adalah makanan,emas,dan perak.Tetapi yahudi-zionis bijak,iaitu dengan tidak menjadikan emas sebagai alat tender bill atau matawang untuk jual beli melalui Akta Federal Reserve dimana Federal Reserve adalah merupakan bank persendirian yang dikuasai oleh Yahudi-zionis seperti Rothchilds, Rockefeller, J.P. Morgan. Colenel House, Krupp, dan beberapa lagi Yahudi yang kaya raya.Akta tersebut telah ditandatangani oleh President Woodrow Wilson pada tahun 1913. Mereka telah membuat satu akta supaya perdagangan, jual beli dan urusan kewangan mestilah menggunakan wang kertas fiat iaitu US Dollar. Wang kertas fiat tidak mempunyai nilai sebenar dimana nilainya bergantung kepada pasaran, permintaan dan penawaran. Namun dengan kelicikan mereka, 2 tahun kemudian, kertas tender bill berkenaan telah dijatuhkan nilainya sebanyak 41% padahal sewaktu mulanya nilai 1 tender bill tu bersamaan satu auns emas. tetapi nilainya telah dijatuhkan sebanyak 41% dimana tender bill tersebut tak dapat lagi digunakan untuk membeli emas sebanyak 1 auns.Bayangkanlah banyak mana emas yang mereka sudah kumpulkan jika usaha jahat mereka ini mereka mulakan sejak 1913 lagi!


Selain itu,emas telah dirompak dan disembunyikan oleh yahudi-zionis dari negara-negara gentiles melalui penjajahan imperialisme mereka untuk simpanan mereka kerana mereka tahu akan kekuatan nilai emas di akhir zaman.


Keazaman mereka untuk mencari dan menguasai emas mungkin juga di simbolkan sebagai pergerakan ular zion yang melilit dunia dalam peta lama itu yang juga melambangkan keinginan penguasaan mereka di atas muka bumi ini..


Berbalik kita kepada bagaimana cara mereka menguasai dunia,sila baca kembali protokol yang ke-20 yang berbunyi :

Economic crises have been produced by us for the Gentiles by no other means than the withdrawal of money from circulation. Huge capitals have stagnated, withdrawing money from States, which were constantly obliged to apply to those same stagnant capitals for loans. These loans burdened the finances of the State with the payment of interest and made them the bond slaves of these capitals .... The concentration of industry in the hands of capitalists out of the hands of small masters has drained away all the juices of the peoples and with them also the States .... …..



Protokol di atas adalah jelas menunjukkan bahawa segala krisis ekonomi dunia yang berlaku beberapa kali semenjak 1929 sehinggalah krisis ekonomi dunia yang berlaku sekarang adalah kerja-kerja dan perancangan teliti yahudi-zionis untuk menjatuhkan ekonomi negara lain yang dihuni oleh gentiles...apabila ini berlaku maka salah satu daripada jerat zionis yang dipasang seperti Bank Dunia dan IMF akan menawarkan pinjaman dengan bunga yang tinggi dan syarat yang ketat untuk bertujuan menguasai negara tersebut.Syukurlah negara kita tidak termakan umpan mereka seperti Indonesia,Thailand dan beberapa lagi negara lain ketika krisis kewangan 1997/98 dulu...



Tidak dapat dinafikan lagi,kini zionis telah menguasai dunia melalui pergerakan sulit ejen illuminati dan freemason,malah mereka telah mengusai media dan teknologi maklumat,sila baca semula protokol ke-2 mereka yang berbunyi:

Through the Press we have gained the power to influence while remaining ourselves in the shade; thanks to the Press we have got the GOLD in our hands, notwithstanding that we have had to gather it out of the oceans of blood and tears.


Ternyata sekali penguasaan mereka terhadap berita dalam media massa membolehkan mereka mencuri, merompak, menindas ,membunuh tanpa merasa apa-apa pun kerana jenayah dan kejahatan mereka telah ditutup rapi oleh media yang dikuasai oleh mereka....apa yang dipaparkan dalam berita adalah Israel diserang oleh mortar dan roket oleh pejuang hamas dan rakyat palestin, namun yang tidak dipaparkan adalah serangan tersebut tidak mengena apa-apa pun tetapi tindakbalas rejim Israel membunuh beribu-ribu rakyat palestin yang tidak berdosa serta wanita dan kanak-kanak tanpa perikemanusiaan sebagai serangan balas dendam kepada serangan roket tersebut tidak pula dipaparkan dalam berita CNN, BBC dan banyak lagi agensi –agensi berita yang menjadi pengikut yahudi....



Melalui media juga pihak Yahudi-zionis merompak hasil dan ekonomi gentiles melalui berita ekonomi yang palsu, melalui spekulasi yang ditimbulkan dalam media berkenaan yang menaikkan atau menurunkan harga minyak,harga makanan dan harga komoditi lain...


Jelas sekali dalam protokol ke-6 zionis,merekalah yang sebenarnya bertanggungjawab keatas kenaikkan harga minyak dan harga makanan dunia.....


To complete the ruin of the industry of the GOYIM we shall bring to the assistance of speculation the luxury which we have developed among the GOYIM, that greedy demand for luxury which is swallowing up everything. WE SHALL RAISE THE RATE OF WAGES WHICH, HOWEVER, WILL NOT BRING ANY ADVANTAGE TO THE WORKERS, FOR, AT THE SAME TIME, WE SHALL PRODUCE A RISE IN PRICES OF THE FIRST NECESSARIES OF LIFE, ALLEGING THAT IT ARISES FROM THE DECLINE OF AGRICULTURE AND CATTLE-BREEDING: WE SHALL FURTHER UNDERMINE ARTFULLY AND DEEPLY SOURCES OF PRODUCTION, BY ACCUSTOMING THE WORKERS TO ANARCHY AND TO DRUNKENNESS AND SIDE BY SIDE THEREWITH TAKING ALL MEASURE TO EXTIRPATE FROM THE FACE OF THE EARTH ALL THE EDUCATED FORCES OF THE "GOYIM.".......


Sedarkah kita semua,di saat kita mengalami kegawatan ekonomi,kenaikan harga minyak dan barang-barang keperluan lain,nilai emas juga sentiasa meningkat dan jarang-jarang sekali ia susut nilai atau jatuh mendadak seperti komoditi yang lain?Kenapa?... jawapannya ialah kerana emas dunia sekarang ini sudah dikuasai oleh zionis!



Benarkah dakwaan saya itu? Sila baca dan renung sejenak sebuah artikel yang saya petik dari ;

http://emasdinar.blogspot.com/2007/01/harga-dinar-emas-akan-mencecah-rm350.html


Berikut adalah artikel yang disiarkan :

Friday, January 26, 2007

Harga dinar emas akan mencecah RM350

Menurut sumber daripada www.business-standart.com harga emas mungkin berada pada harga $670 per auns mengikut harga emas dunia. Ia juga diakui oleh Ketua Eksekutif GFMS, Paul Walker ketika menghadiri seminar di Toronto. Ini bermakna harga dinar emas diramal pada harga RM350 dalam awal tahun ini.


Sekarang ini telah banyak tersiar di internet tentang pembelian emas-emas terpakai terutama di luar negara. Ia digunakan sebagai aset simpanan dan sebagai aset penjualan kelak.Walaupun emas itu telah digunakan namun nilainya masih tetap dan tidak berubah. Kini pencarian lombong emas masih diteruskan ia bertujuan untuk menambah lagi aset di bank dunia. Berkaitan dengan pencarian lombong emas, sebenarnya ternyata Amerika Syarikat menggunakan taktik isu politik sebagai tajuk utama peperangan tetapi sebenarnya ia bertujuan untuk mendapatkan sumber bumi mereka. Amerika Syarikat berbuat demikian sebenarnya bertujuan untuk memulihkan nilai mata wang mereka yang menjadi mata wang dunia sekarang ini. Tapi jika kita fikirkan sebenarnya mata wang mereka juga boleh di manipulasi tetapi tidak pada emas. Wang yang mereka gunakan masih berada dalam bentuk sehelai kertas. Jika difikirkan mengapa wang kita sahaja yang menjadi mata wang dunia? Bukankah wang kita juga sebenarnya sehelai kertas. Mata wang Amerika Syarikat sebenarnya semakin lemah, mereka masih berusaha untuk mengembalikan nilai wang mereka dengan menindas negara yang mempunyai banyak hasil dengan pengaruh yang mereka ada.


Disini penting untuk kita nyatakan bahawa emas sahaja yang tidak boleh di manipulasikan. Dinar emas yang diperkenalkan amat sesuai pada waktu peredaran masa kini. Penyimpanan dinar emas juga bertujuan sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya berlaku sesuatu pada ekonomi negara.

Sumber di Business-Standart
Ditulis oleh : Irnie,
Posted by syarifuden at 10:38 AM



Sebagai penutup artikel saya kali ini,ingin sekali saya memetik kembali idea dan cara pemikiran kritis Tun Dr Mahathir berkaitan dengan strategi untuk mengalahkan yahudi dan zionis ini melalui kaedah yang bijak,kata beliau :


13. Dan banyak lagilah penyalahgunaan sistem bank Barat yang dilakukan. Demikian Amerika dengan kekayaannya yang besar sekalipun tidak dapat menampung berbilion dolar kerugian oleh bank, syarikat, insuran, syarikat mortgage, hedge funds, merchant dan investment bank dan lain-lain.

14. Sesungguhnya sistem bank dan matawang Barat sudah gagal. Dunia harus kaji untuk menggantinya dengan sistem lain termasuk perbankan Islam dan dagangan dengan matawang khusus seperti Dinar Emas.

15. Tidak seperti duit kertas, emas tetap mempunyai nilai dimana-mana dalam dunia. Dinar Emas dicadang hanya untuk menyelesaikan bayaran dagangan antarabangsa.

16. Apakah ada cukup emas dalam dunia untuk dijadikan wang antrabangsa? Sudah tentu tidak”



InsyaAllah dalam siri penulisan saya seterusnya iaitu bhg -2 nanti,saya akan menulis berkaitan dengan usaha penggalian atau mengorek tanah di bawah masjidil aqsa, di Palestin oleh yahudi-zionis kononnya untuk mencari harta seperti Emas yang beratnya sebanyak 26 tan dan Perak seberat 65 tan dipercayai tertanam di bawah masjid itu!


Benarkah mereka mencari emas dan perak disitu atau apa yang mereka cari sebenarnya???



1 comment:

T H E . M A L A Y . P R E S S said...

JOM BELI EMAS. IANYA BERMULA DARIPADA KITA.

BERENTILAH BELI KAYTA...:-)