Thursday, April 25, 2013

PRU 13 : SILA TOLAK ULAMAK JAHAT .Tajuk : PRU 13: SILA TOLAK ULAMAK JAHAT

Artikel Oleh : Sangtawal Sakranta.

Salam semua. 

Maaf kerana sudah lama tidak menulis. 

Menjelang PRU 13, lebih elok jika saya keluarkan satu artikel pendek buat renungan bersama. Ini adalah pendapat saya. Bagi mereka yang tidak bersependapat dengan saya, terpulang kepada mereka, itu hak mereka untuk tidak bersependapat.Lagi elok jika tidak terus membaca artikel ini. 

Untuk mencari dan menanti sebuah kerajaan yang sempurna, rasanya agak mustahil.Oleh itu pilihlah kerajaan yang sedia ada kerana bagi saya ia adalah sebuah kerajaan yang terbaik setakat ini. Mungkin ada diantara pembaca yang menuduh saya seorang pendokong demokrasi atau pembela sekular, jawapannya tidak.Saya adalah pencinta keamanan dan selalu berharap agar sistem khilafah akan muncul.Namun bilakah masanya ia akan muncul? Bilakah Al-Mahdi akan di islahkan? Kita tidak tahu …. Oleh itu, sementara menanti terbitnya sirna daulah islam dan panji hitam dari timur, rasanya lebih baik berpayung dulu dibawah kerajaan yang sudah sedia ada ini. 

Keamanan dan kebebasan menunaikan ibadat sebagai seorang muslim tidak pernah terhalang oleh penguatkuasaan undang-undang kerajaan yang sedia ada.Terpulang kepada kita sendiri sebanyak mana bekalan pahala yang mahu dicari. Ingin bermunajat sepanjang malam di rumah sendiri, ingin beriktikaf sepanjang malam di masjid-masjid, ingin menjalankan program-program keagamaan, kita diberi peluang seluas-luasnya. Jadi, Tanya diri sendiri, mana yang lebih penting, antara mencari bekalan untuk diri sendiri dan ahli keluarga atau asyik nak bersibuk untuk mentarbiah orang lain , sibuk merangka hudud ikut selera sendiri atau asyik berangan angan menubuhkan sebuah Negara Islam yang kononnya penuh berkebajikan. 

Mari kita tolak ulamak jahat yang menggadai kalimah Allah dan membela penzina.Tolak ulamak yang mudah diperbodohkan oleh kafir DAP. Tolak ulamak jahat yang sudah bersetuju untuk TIDAK menubuhkan sebuah Negara Islam jika mereka berjaya memerintah Malaysia sedangkan dalam kempen dan ceramah mereka , mereka masih menggula-gulakan penyokong taksub mereka dengan hukum hudud dan fantasi sebuah Negara Islam yang kononnya amat berkebajikan.Hairan sungguh saya, sekarang ini sudah ada pula suara suara ulamak jahat dalam pakatan rakyat yang menafikan akan menjalankan hukum hudud sekiranya berjaya dalam PRU 13 nanti, kononnya tidak boleh ada dua sistem undang-undang berjalan serentak [hudud dan sivil] dan mengatakan hukum hudud masih tidak sesuai pada masa kini! Dulu mengata orang yang lebih, kini mulut-mulut mereka pula yang bersuara, ibarat meludah kelangit, kini rela menelan kembali dek kerana gila kuasa untuk ke Putrajaya . 

Masih segar dalam ingatan saya ketika Tun Dr Mahathir mula merangka dan membina Putrajaya, pihak pembangkang menuduh itu adalah projek pembaziran mega, projek gajah putih, dan ada diantara mereka berkata jika pihak mereka menang dan berjaya menawan Putrajaya, perkara pertama yang akan mereka lakukan ialah melelong Putrajaya.Tapi kini adalah sebaliknya, cakap tak serupa bikin atau si munafik-munafik ini berebut-rebut untuk mengambil alih Putrajaya pula. 

Tolak Ulamak jahat yang sudah usang dan sudah luput tempoh. Fikir dengan akal, bagaimana mereka boleh mentadbir negeri dan bekerja untuk rakyat sedangkan diri mereka sendiri sudah nyanyuk, selalu tidur dan sering dipapah oleh rakyat.Mereka adalah manusia biasa bukannya wali yang boleh mentadbir sebuah Negara dari atas tikar sejadah! Mereka perlu bekerja untuk rakyat.Mereka perlu berjuang menegakkan syiar islam mengikut garis garis panduan yang ditetapkan Al-Quran dan hadis bukannya berjuang mengikut fatwa-fatwa sesat politik pemimpin mereka. Mereka perlu memperbanyakkan masjid bukannya memperbanyakkan berhala atau menambah lesen menjual arak agar tidak diejek oleh rakyat sebagai sebuah negeri Serambi maksiat yang membangun bersama berhala!

Mereka perlu membendung aktiviti pelacuran dan judi bukannya sengaja menutup mata atau memekakkan telinga demi menjaga hati teman dalam pakatan.Ulamak jahat juga telah memecat keahlian teman mereka yang berusaha menutup premis-premis arak dan pelacuran kerana tunduk dengan desakan kafir DAP.Laungan azan yang selalu berkumandang hendaklah diperlahankan.Fikir dengan akal, jika perkara seperti azan pun ingin dihapuskan, bagaimana agaknya bila teman mereka iaitu ulamak jahat ingin menubuhkan sebuah Negara islam dan menjalankan hukum hudud, sudah pasti mereka tidak akan benarkan. 

Tolak ulamak jahat dan kerajaannya yang pada hemat saya lebih jahat dari Israel, kerana Israel tidak memberi hak milik tanah rakyat mereka kepada orang lain, malah makin meluaskan penempatan tanah haram mereka untuk rakyat mereka sedangkan kerajaan bertuankan ulamak jahat adalah kerajaan yang memberi tanah dan balak yang sepatutnya milik rakyat kepada orang asing. 

Tolak ulamak cari makan yang membuat projek di bawah nama rakyat seperti ladang rakyat , lebuhraya rakyat , kambing rakyat dan sebagainya tetapi dengan rakus mengaut keuntungan duniawi kepada mereka. Oleh itu, daripada mereka dok berjuang bertopengkan islam, rasanya lebih elok mereka berfikir dan berikhtiar untuk menyediakan bekalan air bersih kepada rakyat, agar rakyat boleh mandi , mandi junub, berwuduk dan minum dengan sempurna! 

Tolak pemimpin bertaraf super- auta, pengamal kronisme, nepotisme, pejuang politik dan parti anak beranak.Tolak pemimpin yang suka gomol bini orang atau gondol jantan dari belakang.Tolak pemimpin yang suka menabur janji janji kosong, yang suka memberi harapan harapan ganjil, yang suka menuduh orang lain berkonspirasi dan menabur fitnah kepadanya sedangkan merekalah juara pemfitnah dan pemain sandiwara yang sebenar! Mereka ini kalau diberi kuasa, pasti akan menjual agama dan tanah air kepada musuh-musuh yang sudah sekian lama mengidam bumi emas ini. 

Tolak kerajaan yang kononnya berpakat iaitu Pakatan Rakyat, padahal dalam PRU kali ini pun kita sudah Nampak yang mereka tidak boleh berpakat dan terbukti masih mahu berentap di 7 kerusi.Dalam isu hukum hudud dan Negara islam hatta untuk melantik siapa bakal PM pun mereka masih belum bersepakat.Jika mereka menang , nescaya akan terabailah nasib rakyat kerana mereka asyik dok berbalah sesama sendiri.Kini pun sudah ada khabar dari mulut pemimpin mereka juga yang calon mereka adalah penjual pil kuda dan pejuang fahaman komunis.Jika benar inilah pemimpin yang mereka pilih,maka tunggulah malapetaka besar yang akan menimpa anak cucu kita! 

Buat solat istikharah, minta petunjuk dari Allah di malam sunyi sepi,bukan bersujud diatas jalanraya mencium tahi lembu dan menunjuk nunjuk dihari penamaan calon saja. Fikir dengan akal waras yang Allah swt kurniakan, jangan turut emosi atau nafsu ammarah, kerana kita dan anak cucu kita juga yang akan rugi.Kita masih ada masa untuk berfikir, dan bila diberi pilihan untuk memilih, maka pilihlah dengan kerana Allah swt, pihak manakah yang akan menjaga nasib agama, bangsa dan tanahair kita.Sesungguhnya kita akan ditanya nanti oleh Allah swt tentang apa yang kita lakukan pada hari ini. 

Ingat, sila tolak ulamak jahat! 

Sila tolak ulamak spender yang perasan alim di mata masyarakat tetapi berwajah syaitan bila orang tak nampak. 

Ingat, satu undi kita, penentu nasib agama, bangsa dan anak cucu kita! 

Sekali lagi, sila tolak ulamak jahat!

Sila tolak Ulamak bermulut jahat yang kata “ Bila DAP terima Pas, maksudnya DAP terima islam”.

Sila tolak ulamak jahat yang perasan jadi wakil tuhan, penentu dosa pahala orang, penjamin syorga-loka yang celaka! 

Selamat Mengundi, 

 


 

118 comments:

remoih serr said...

Selamat Mengundi "Ingat pilih pemimpin yang buat kerja, bukan yang hanya suka bercakap, tuduh sana sini, fitnah sana sini"

BN Jua kulihat berwibawa dan boleh diharap buat masa ini.


AFTERDARK said...

tuan admin, kita sependapat.

Anonymous said...

Undi BN = Dajjal menang
Undi Pakatan = Dajjal menang
Tak Undi = Dajjal menang juga

Saya pilih undi kerajaan sekarang kerana berpendapat dengan tuan...

Selamat mengundi.

. said...

Salam kasih,

Keamanan,bukan murah harganya..

Kat tanah ini..
China,india,nepal,bangala,pakistan,arab,afrika,mat salleh,indo,jepon, viatname,kambuja...semua ada!!

Senang carik makan,bang...itu kata mereka.

Tetapi,hairan ya..tak habis-habis rezekinya..

Ditanah lain,kene tarah..kena hambat..'chaos' selambe dek aje.
Tetapi di tanah ini...

"negeri yang aman makmur lagi dibarokahi.."

Alkisahnya,jika ada org berhajat menjual..tak janggal untuk aku membelinya.

Anonymous said...

Go go 'Blue Turban'!!!

Anonymous said...

Sengal punya blogger.....Antara Ulama dengan Orang melayu bersukutu yg menbesar keturunan hasil rasuah pembangunan pon x kata Ulama jahat sebegiini( yg ambo kenal dan tahu kaki poen,arak dan rasuah)....Memang Allah akan membutakan hati orang sengal begini supaya ko terus sesat. Semoga demo sempat bertobat walaupon diakhir saat nyawa kamu dicabut....ambe kesian

parang terbang said...

tolak nicki ajis.....ulamak taik kucing......take beer....

Anonymous said...

tolak parti mata dajjal yg.bersekongkol dengan puak penjual agama parti ajaran sesat khawarij yg.mengangkat parti anti islam berideologi komunis sebagai rakan sumbang mahram mereka untuk menumbangkan kerajaan ulil amri dari kalangan orang islam iaitu UMNO.

gen2felda

Anonymous said...

blogger dajjal..masih mahu dajjal menjadi pemimpin..

bolgger yg suke pada judi, dan arak..
laknat

Anonymous said...

NIK AZIZ..aku tak pernah menghalalkan barang sekalipun atas celupar mulutmu itu mengkafirkan sekalian saudara-saudaraku.

Mungkin aku bodoh tidak secerdik engkau,tetapi aku tidak pernah sekali pun menghina rasulullah sebagaimana engkau menghinanya.

Wahai orang tua..alangkah hinanya engkau ini!!!...

Anonymous said...

Nik najis...longkang sungguh mulutmu.

Anonymous said...

Aku sokong kita tolak Pas dan PR. Kat tempat aku pas dah gila. Semua tempat diserbunya. Dari umah urut, kedai kuda, arak, snuker, kedai nombor semua diserbu dan dipaksa tutup. Ingat itu periuk nasi kami. Zaman BN dulu ok je aman damai dan bebas. Takde pun nak kecoh2 nak serbu tutup bagai... islamik konon... piiirah... hidup BN.... hidup Umno...

parang terbang said...

kerana pemimpin umno dah gadaikan kalimah alllah,berzina dengan perempuan simpanan.....kata allah mencarut aku akan sokong pas....selamatntinggal umno.....alllah adalah pas...pas adalah alllah

Anonymous said...

blogger dajjal yg menghalalkan judi..menghalalkan fitnah sudah semakin berani..

insya allah kebathilan dajjal..dan blogger jahat akan musnah jua..

parang terbang..fitnah adalah makananmu..ingat..doasa fitnah mu ini

Anonymous said...

Mungkin ada diantara pembaca yang menuduh saya seorang pendokong demokrasi atau pembela sekular, jawapannya tidak.Saya adalah penyokong dajal yang tegar.

Anonymous said...

dengan nama allah..kami yahin Tuan Guru Harun Din, ustaz Azhar Idrus serta ustaz lainya..di jalan benar..kerana ulama adalah pewaris nabi..

ingat sesiapa yg membuat fitnah bersedialah dikemudian hari

Anonymous said...

RM10 juta....tuh dia nilai hartanah ulamak jahat. Terkedu ore tuo nih nk menjawab. Mano dio dapak pitih beli tanoh banyok tuh. Bekas guru kemas nih dok berlakon 'zuhud' depan macai PAS & rakyat kelate.

Anonymous said...

Sangtawal Sakranta setelah saya baca pandangan tulisan muu, ya saya akan undi BN tidak lagi diatas pagar. Saya bersyukor diketemukan dgn blog mu yg seblm ni tak pernah sy lihat.

Anonymous said...

Ada orang dibutakan oleh dunianya..
Ada orang dicelikkan setelah melihat dunia lain.. Itu bahayanya bila hanya duduk dalam dunianya sendiri.. brainwashing

Anonymous said...

bia la kelate nga majoriti melayunyo..takut tuka tange pah ni,jadi mace selangor nga johor..tok wokil kerajae buke melayu hok tok wokil bangkae pon buke melayu..selok nyaknyo ore melayu kelate..lo ni sedak doh.suko tengok caro hidop ore melayu di kelate lo ni..

Anonymous said...

1. Hapuskan TOL
2. Turun Harga Petrol 40sen
3. Peddidikan dari Sekolah hingga Universiti Percuma.
4. Hapuskan PTPTN..
5. Penurunan harga Kereta sebanyak 30%..
6. Air percuma.
7. Cas Elektrik diturunkan..
8. Penurunan Harga Rumah..
9. Hapuskan Saman AES.
10. Wifi / Internet Percuma....

Dan yang Paling Utama:
1. Pelaksanaan Hukum Allah..
2. Menghapuskan Rasuah..
3. Pulihkan sistem kehakiman...
4. Menghapuskan Riba / Interest..
5. Pelaksaan Dinar Emas dan Perak..
6. Pembelaan Nasib umat islam di palestin, Rohingya dan lain2 negara..


InsyaAllah... Semua ini akan ditunaikan seawal hari Selasa ini secara perperingkat...
Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor telah membuktikannya sebelum ini dengan pemberian Air percuma dan lain2....

Ingat kata2 Ketua Audit Negara:
Keempat2 negeri dibawah Pakatan Rakyat menunjukkan peningkatan prestasi, Penurunan kadar Hutang negeri, penurunan indeks rasuah, peningkatan pendapatan hasil negeri berbanding dengan negeri2 lain di bawah BN yang mendapat prestasi teruk...

Ingat!!..
Dr. Yusuf Qaradawi (ulama islam No.1 dunia) telah mengatakan sokongan kepada Anwar Ibrahim sebagai pemimpin yang paling layak...


Marilah tukar kepada Pakatan Rakyat (PAS, PKR, DAP) ..

Allahu Akhbar!!...
Ini Kalilah...

Anonymous said...

nak tanya satu soalan sahaja...pernahkah andim membuat solat istikharah...memilih antara najib dan tokguru nik aziz....Allah memberi gambaran kepada saya agar memilih tuan guru....cubalah anda yang bercakap merapu ini sembahyang istikharan mintak petunjuk dari allah...jagan membabi buta membuat tohmahan...sekian salam

Anonymous said...

akidah kamu banyak terpesong...kesalahan didepan kamu buat2 tak nampak....kesalahan yang jauh dari kamu...jelas macam didepan mata...takbirrrr....

Suhaimi Ahyar Raden said...

senyum jer, sebab boleh tengok sapa yg komen dgn kepala lutut n otak lembu,
n sapa yg komen dgn aqal yg waras!!!
ekekeke!! layankan jew!

Anonymous said...

Sangtawal...apakah benar perkataan 'ini kali lah ' yg d sebut2 mreka itu ada kena mengena dgn innni ka llilah?apakah makna dlm arab??ada kaitan dengan dajal kah?

Anonymous said...

PAKATAN RAKYAT (PAS PKR DAP)

1. Hapuskan TOL
2. Turun Harga Petrol 40sen
3. Pendidikan dari Sekolah hingga Universiti Percuma.
4. Hapuskan PTPTN..
5. Penurunan harga Kereta sebanyak 30%..
6. Air percuma.
7. Cas Elektrik diturunkan..
8. Penurunan Harga Rumah..
9. Hapuskan Saman AES.
10. Wifi / Internet Percuma….

Dan yang Paling Utama:
1. Pelaksanaan Hukum Allah..
2. Menghapuskan Rasuah..
3. Pulihkan sistem kehakiman…
4. Menghapuskan Riba / Interest..
5. Pelaksaan Dinar Emas dan Perak (seperti Dinar Emas Kelantan sekarang ini) ..
6. Pembelaan Nasib umat islam di palestin, Rohingya dan lain2 negara..

InsyaAllah… Semua ini akan ditunaikan seawal hari Selasa ini secara berperingkat…
Kerajaan Pakatan Rakyat di empat2 negeri telah terbukti dengan melaksanakan janji...

Ingat kata2 Ketua Audit Negara:
“Keempat2 negeri dibawah Pakatan Rakyat menunjukkan peningkatan prestasi, Penurunan kadar Hutang negeri, penurunan indeks rasuah, peningkatan pendapatan hasil negeri berbanding dengan negeri2 lain di bawah BN yang mendapat prestasi teruk…”

Ingat!!..
Syeikh Dr. Yusuf Qaradawi (ulama islam No.1 dunia) telah mengatakan sokongan kepada Anwar Ibrahim sebagai pemimpin yang paling layak untuk memimpin Malaysia pada zaman ini…(sila lihat surat beliau yg dihantar kepada Tuan Guru Nik Aziz)…

Marilah Undi Pakatan Rakyat (PAS, PKR, DAP) ..

Allahu Akhbar!!…
Ini Kali lah…

Anonymous said...

yang kat ats ni karut,jangan beranganlah .adakke dap nak setuju buat undang2 islam

Anonymous said...

Tahniah Sangtawal..pemimpin anda..pemimpin yg menipu secara terang-terangan...tahniah bawak ke padang mahsyar yer..

Anonymous said...

Salam,

Saya tidak berpihak kepada sesiapa pun.
Namun begitu,saya berpendapat dengan Tuan Admin.

Spenda biru said...

Salam

Terbukti INI KALI LAH sudah jadi LAIN KALI LAH..
hahaha bongok punya PR. Negeri yg depa menang depa kata spr bagus. Negeri yg depa kalah kata spr banyak menipu. Pemikiran beruk geng spender putih. Hj hadi TEWAS. mat sabu TEWAS. harun din TEWAS. husam TEWAS. Apa maknanya tu...

Anonymous said...

Minta Encik Sang Tawal jangan merujuk berita-berita di surat khabar dan media tv sahaja.
Carilah kebenaran di saluran lain juga. Islam menggalakkan kita untuk mencari kebenaran.
Sebagai orang islam, kita juga mesti membandingkan agama kita dengan agama lain. Bandingkanlah dan pilih yang paling tepat,suci, membawa kebahagiaan dan ketenangan.
Seperti mana juga dengan parti-parti politik di negara kita. Bandingkanlah, dan pilih yang terbaik. Saya gemar membaca penulisan2 encik.
Tapi, penulisan kali ini menyerlah peribadi encik. Saya fikir encik ini seorang yang memperjuangkan islam, berdasarkan dengan penulisan-penulisan encik selama ini.
Kata ahli agama, berdosa hukumnya memilih pemimpin yang menentang hukum Allah dan rakyat yang memilih pemimpin tersebut turut menanggung dosanya.
Saya tidak kata PR itu 100% bagus. Tapi, mereka lebih baik dari yang sedia ada dan mereka juga memperjuangkan islam.
Pemimpin Parti PAS itu tidak sempurna, Nik Aziz tidak sempurna, tetapi Islam itu cukup sempurna dan perjuangan PAS itu patut dipuji.
Kalau encik mahu tunggu kedatangan Imam Mahdi yang belum diketahui tahunnya bila akan muncul, alamat punahlah negara kita yang tercinta ini.
Kasihanilah anak cucu encik yang tercinta itu.
Bukankah encik mahu mereka hidup di dalam negara yang aman dan mengamalkan islam dari semua segi? Ia berbunyi seperti angan-angan Mat Jenin.
Tapi jangan ketawakan Mat Jenin. Kerana sekurang-kurangnya dia mempunyai impian untuk berjaya.

Adakah mewujudkan Negara Islam(totally)di Malaysia ini kedengaran seperti impian Mat Jenin untuk encik?
Tidak mengapa, ketawalah kalau encik mahu.
Tetapi, saya memang ingin ketawakan encik kalau encik ingat negara yang sedia ada sekarang sudah cukup bagus untuk encik.
Hihi... Semoga Allah bersama kita.

Anonymous said...

pokoknya sekarang pas mampu ke nak buat negeri islam?
stopa spender punya kes pon xdapat settle inikan pula nak buat negeri islam.. kalau nak amalkan negara islam kita kene buang demokrasi, ada bran ka? demokrasi yang dok ada skrg ni la yang menghancurkan daulah islamiah ada faham? allo brader di atas media2 pro pakatan byak fitnah dari betol, bro kalau seorang yg suka mencari jawapan, sudah pasti bro akan kata kes altantuya, cincin rosmah, scorpene semuanya fitnah.. nampak sangat bro diatas ni suka mencari brita dari pro pakatan aje pastu nak disalahkan surat khabar dan media tv... kasihan gua tgk samak lu'.

Anonymous said...

Anwar Jemput Amerika Pulihkan Demokrasi Malaysia Dengan Peperangan

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wnYk2eGEWW8

Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Pakatan Rakyat akan menyerahkan bukti mengenai penipuan yang didakwanya berlaku dalam pilihan raya umum 5 Mei lalu kepada Presiden Amerika Syarikat Barack Obama.

Berucap dalam Himpunan 'Black 505' di Kuantan malam tadi, Anwar berkata Pakatan mahu kuasa besar itu menjawab mengenai kemenangan BN yang didakwanya turut disumbangkan oleh pengundi bukan warganegara Malaysia.

"Oh, katanya tadi Obama telefon kepada Datuk Seri Najib. Tak apa, tak ada masalah. Tapi saya nak beritahu kepada Presiden Obama... Amerika pun lancar perang di Iraq, untuk apa? Untuk demokrasi di Iraq.

"Saya nak beritahu kepada Amerika, kita akan beri bukti penipuan dan (kita) nak tengok kamu akan kata apa. Malaysia ini dimenangi oleh Umno pada pilihan raya baru-baru ini, bukan sahaja dengan undi rakyat Malaysia, tapi undi Banglasia," kata Anwar.

Bukan demi demokrasi akan tetapi demi nafsu untuk menjadi Perdana Menteri, Anwar akan lakukan apa saja dan sanggup menggadaikan nyawa rakyat demi kepentingan dirinya sendiri, Anwar memohon bantuan Amerika supaya apa yang berlaku di Iraq turut dilakukan oleh Amerika keatas negara kita Malaysia.

Jika "Amerika pun lancar perang di Iraq, untuk apa? Untuk demokrasi di Iraq", apakah Anwar juga sedang menunggu Amerika melancarkan perang keatas Malaysia ? Selagimana Anwar bebas meroyan selagi itulah negara tidak akan aman bahkan kemudaratan yang lebih besar mungkin akan berlaku...Anda Mampu Mengubahnya

3:04 PM, May 16, 2013

Anonymous said...

Tahniah kerana memilih pemimpin di kalangan penipu..ingat bawa ke sana nanti yer..siapakah pemimpin kamu..pemimpin kami adalah golongan perasuah, penipu..golongan yg menolak islam

Anonymous said...

perasuh, penipu, menolak islam, suka memfitnah, sokong LGBT, suka meliwat, bedal bini orang, bedal anak jantan orang, dan berbagai bagai lagi,..

Anonymous said...

SATU HURUF ALQURAN JIKA DITOLAK-MAKA SYARAK MENGHUKUMKAN TELAH KAFIR SERTA MERTA!!
SO,JADILAH KAFIR YG MENGAKU ISLAM DGN MENYOKONG UMNO YG TOLAK HUKUM ALLAH.
HANGPA SEMUA INGAT HUKUM SYARAK TU MAIN2 KA??
HUKUM SYARAK TU X HUKUM JD KAFIR SERTA MERTA BILA HANGPA SOKONG UMNO YG TOLAK HUDUD??
X PAYAH LA PERASAN,UMPAMA SAMY VELU P SOLAT 5WAKTU,POSA,ZAKAT,HAJI..ADA ALLAH NAK TERIMA PEBUATAN SAMY TU?SBB DIA X BERIMAN..
MAKA SESAPA YG PERASAN ISLAM TP LAWAN TUHAN DGN SOKONG UMNO YG TOLAK HUKUM ALLAH TU,HANGPA PERASAN SOLAT,ZAKAT HANGPA ALLAH TERIMA???
KALAU SATU HURUF ALQURAN DITOLAK MAKA JD KAFIR SERTA MERTA,TOKSAH PERASAN LA OK.
KEPADA MACAI2 UMNO,RUKUN IMAN HANGPA ADA 7,YG LAST TU,PERCAYA & BERIMAN PD UTUSAN &TV3..
CARI LAH FAKTA,TGK PERUTUKKAN DAP KEPADA AGAMA ISLAM DIPULAU PINANG.DAN BANDINGKNA PERUNTUKAN YG KERAJAAN NEGERI YG DIPIMPIN OLEH UMNO BG PD AGAMA ISLAM..GOOGLE..JGN X GOOGLE

Anonymous said...

anon 2:16 PM,

cermin diri sendiri dulu la, jgn main2 nak hukumkan orng itu ini kafir,
berat tuduhan tu.. lu jgn ingat LGE tu ikhlas nak tulung lu..
lu jgn bandingkan la sebab lu tak tahu cerita.. sebelum LGE tu jadi KM pon banyak wang telah disalurkan untuk untuk AGAMA ISLAM P.P, lu jgn buta perut.. peruntukkan sebelum ni kebanyakkan direct tanpa melalui dari kerajaan negeri.. lu jgn buat pandai.. bynk kali aku sudah ckp sama lu orang.. UMNO buat keja tapi tak banyak becakap.. Pakatan sembang deraih keja x jalan.. jgn nampak fakta di atas ketas je.. lain kali tgk bukti nyata di setiap daerah sejak BN kuasai P.P.. skrg ni lu cuba kaji berapa banyak asas islam di P.P cntohnya masjid dan lllagi yg BN buat. itu baru boleh buat perbandingan..
lu ada cuba ceq ka berapa peruntuk LGE bagi kat kristian??? dan lepas ni kita tgk semua peruntukkan tu di guna habis ke tak???? lu jgn menang sorak je...
Pakatan selalu janji tapi x buat.. itu apa hukumnya pulak??? tak ke munafik??

Anonymous said...

ha elok la tuh,
baguih la tu bagi lim guan eng pilih mufti p.p sekali lagi...

Anonymous said...

teguran dah dibuat peringatan juga dah dibuat..jika terus memilih pemimpin penipu...yg ni bukan fitnah dakwat kekal hilang dlm masa 5 minit..shj..maka terpulanglah..tepuk dada tanya iman

Anonymous said...

kepada anon 8:47 AM ,

mcm mcm hang tak puas ati noh..
biaq anuar kaki liwat tu liwat hg dulu baru hang nak sedar kot...
hang x nampak ka kaki liwat tu dok buat apa skrg? dok hasut orang sana sini... dok bagi kita semua kelahi sesama sndiri.. lepas tu dia ambil kesempatan kata polis kejam jika polis ambil tindakan.. penghasut tu sangat hebat dia racun otak hang noh... isu dakwat pon ang buat mcm isu besar..i isu akidah ang boleh tutup sebelah mata noh.. kata tanya iman? benda kecik pon hang besarkan.. sedangkan isu akidah hang tolak ketepi noh.. kesian kat hang sampai tak tau beza perkara besar dan kecil..

Anonymous said...

isu dakwat tu amanah...kalo kite pilih pemimpin tak amanah..camner..kalo tak nak bagi pemimpin ulama haron din..TGHH jadi pemimpin..kasi pada raja..bukan pada pemimpin penipu..perasuah..penzila..penagih arak..tokey judi..pecah amanah dan hampir tiada sifat kebaikan pada masyarakat dsb..kasi tampuk pemerintahan pada sistem beraja..macam mana kalo kembali pada sistem beraja

Anonymous said...

sape penipu? perasuah? penzila kau? penagih arak? tokey judi? pecah amanah? hampir tiada sifat kebaikan?

lu org mmg suka menuduh tapi bukti takda? apa hukumannya tu?
makan daging saudara mu sendiri?mengumpat?

isu dakwat siapa yang uruskan?
SPR beli kat sapa dakwat tu?
ade kau kaji?
mai ckp ikut sedap nafsu je hang ni..

hg ingat najib tu perfect sangatka dia nak urus A - Z... tiba2 masuk bab amanah pulak... apa kaitan najib ngan bab amanah? yang uruskan tu SPR bukan najib.. hang ingat senang2 ka nak langgar kuasa? Dalam SPR sendiri berapa ramai org pakatan? hang ingat depa nak dok diam ka kalau betui2 x adil..

warganegara malaysia dituduh bangla.. padahal mamak tu nak undi pakatan.. hahhahahaha punya takut dgn bayang2 sendiri..

kat tangan aku dakwat masih ada ckit2 lagi..

standard la dakwat ciptaan manusia mana ada yanng sempurna..

War Lead said...

bab demokrasi ni, negara mana yang benar2 telus? Amerika? Britain? hahahahaa..

bab dakwat ni,
dah nama pun dakwat, cuba gai tau kat aku, dakwat/cat mana yang tak boleh tanggal? setakat aku tau semua boleh tanggal kalau letak peluntur. Hari tu sapa yang minta gunakan dakwat? Ambiga si keling penyokong Murtad lina Joy kan? sekarang mau kecoh pulak? kalau nak kekal, kau bakar aje jari tu atau potongkan aje.. haaa kekal la sampai ke kubur, menjadi bukti di Mahsyar. lain kali berfikir guna otak bukan guna buku lali.

dah nama pun manusia, yang Sempurna cuma Allah Taala. Macam mana hebat pun usaha manusia, kalau si penipu berusaha lebih hebat untuk menipu, diIzinkan Allah, kau kena tipu jugak.

aku cuma dapay syorkan, gunakan kaedah biometrik. simpa maklumat pengundi ni dalam server.

lainlah kalau ada pengundi yang sanggup tukar retina dalam masa setengah jam selepas mengundi hanya sekadar untuk menipu. maka Silakan.. yang menipu tetaplah menipu.

Ingat!! wahai pencacai pembangang.

berfikir guna otak bukan guna buku lali.

Anonymous said...

nampak sangat mcm katak bawah tempurung..tak pe lah ..hang pilihlah pemimpin hang..walaupun berbuat salah secara terang..terangan..tak pe..kita tetap akan diadili..kat sini kita bole nafikan pelbagai..namun di sana kelak kita akan diadili seadilnya...allahu akbar

Anonymous said...

aku pilih pemimpin yang yang layak. hang tu yang katak bawah tempurung..
pemimpin aku buat salah secara terang terangan iaitu meliwat, balun bini org, cetuskan huru hara, hasut rakyat benci sesama islam, kafirkan sesama islam, link dengan yahudi amerika, sampaikan gereja di israel pon mendoakan kejayaan ANUwar aka pakatan pembangkan. yang paling aku kesian kat pas, mcm melukut di tepi gantang pulak. patutnya PAS tegas dgn islam nya.. ni x, boleh pulak dia nak gadai2 kan agama sebab pakatan rakyat, kafir sesama islam, isu kalimah ALLAH.. PAS kalau x keluar dari pakatan, alamatnya semakin sesat la nanti sambil menyesatkan org lain..

allo brader cermin diri sniri dlu la kalau fitnah org...

Anonymous said...

“Umno sebagai parti yang menyokong perjuangan kebangsaan Melayu tidak pernah menggunakan walau sepotong ayat al-Quran pun dalam urusan politik kerana apa yang penting adalah asas dan tujuan parti tersebut ditubuhkan selain usaha-usaha untuk terus memelihara akidah umat Islam,” katanya dipetik Umno-Online hari in

fitnah jugak ke ni

Anonymous said...

Menteri Keselamatan Dalam negeri, Hishamuddin Tun Hussein gagal untuk memberikan penjelasan terhadap soalan ahli parlimen Pakatan Rakyat di parlimen mengenai pemadaman rekod perjalanan Altantuya oleh pihak Imigresen..

ni fitnah lagi

Anonymous said...

"..terus memelihara akidah umat Islam".. ini maknanya umno x cakap tapi buat... pakatan guna ayat quran bagai untuk kesenangan duniawi, keuntungan politik. UMNO jenis x suka mempergunakan agama tapi melaksanakan agama semampu mungkin. cnthnya.. Tabung haji, Bank Islam, Bon Islam dan bagai lagi.


Lu tgk gambar ni betul2 fitnah ke tak??
dah terang2 gambar altantuya ditampal dalam gambar najib.. tgk betui2
http://www.google.com.my/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-i6OSZLBmkyM/UV6VVSQRyMI/AAAAAAAAPwc/SgVSyLO0KKU/s400/altantuya-image-2.jpg&imgrefurl=http://headbomb.blogspot.com/2013/04/gambar-tulen-ds-najib-dan-altantuya-di.html&h=206&w=350&sz=26&tbnid=23E1UysOeki-ZM:&tbnh=89&tbnw=152&zoom=1&usg=__UpB4L8845cdM0MZCu2I5X4uQqK8=&docid=IRpWpbD-IPHmsM&sa=X&ei=vASeUZaPFsaNrQets4Eg&ved=0CDQQ9QEwAQ&dur=468

"dipadam oleh pihak imgresen" Banyak org kerajaan sokong pakatan!! lu kene paham, ANUwar seorang yang licik dalam nak menjatuhkan seseorang, dia akan gunakan segala pengaruh yang dia ada.. Sape pihak imigresen tu..

Mcm ni baru bagus bagi bukti.. jgn main serkap jarang je lain kali brader.. cari lagi cari lagi bukti..

nanti aku bagi bukti pulak pakatan punya islamik mcm mana... lu cuba search LGBT, AMBIGA, Ucapan anuar ttg keselamatan ISRAEL. lu tgk akhlak dia mcm mana.. org tua tu x peduli sama lu dia hanya fikir nak jadi presiden pertama malaysia, itu tertanam dalam kepala otak dia..
lu cari ttg keburukan pakatan pulak..

Anonymous said...

ni gambar fitnah najib dgn altantuya.. lu perhatikan betul2 gambar tersebut!!! semua gambar tampal... kalau lu tgk betul2, lu akan tahu mana yang asli dan mana yg tidak.. guna otak lu betul. ni fitnah sangat besar, dosa sama membunuh, lu ingat tu..

http://1.bp.blogspot.com/-pqrW-LEnHE4/UV6VLbebrkI/AAAAAAAAPwU/mzjA_KHSFjA/s1600/altantuya.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-nYQ6rSQoq8A/UV6VVpPOk_I/AAAAAAAAPwg/WzikW7oRZjM/s1600/altantuya.jpg1.jpg

tgk dengan tenang brader

Anonymous said...

Kes Pembunuhan Altantuya Shaariibuu adalah kes pembunuhan berprofil tinggi yang berlaku di Malaysia. Di dalam kes ini, seorang rakyat Mongolia, Altantuya Shaariibuu dibunuh secara kejam di kawasan berdekatan Shah Alam, Selangor, Malaysia. Enam orang ditahan dan disiasat berhubung dengan kejadian ini. Kes ini berprofil tinggi kerana ia melibatkan Abdul Razak Baginda, seorang yang rapat dengan perdana menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Razak.

Anonymous said...

https://www.youtube.com/watch?v=t7NLlCmtYIg

mmg fitnah betul la

Anonymous said...

polis yg di dakwa membunuh al tantuya dah dihukumkah betul ke altantuya di bunuh guna bom tangan mcm cerita dlm mahkamah

tlg beri penjelasan ....
samaada pembangkang atau penyokong umno

Anonymous said...

pertama sekali..
hampa kena kenal siapa ABDUL RAZAK BAGINDA..
KENAPA DIA TERLIBAT?
Untuk Pengetahuan Hampa Abdul Razak Baginda adalah perunding untuk pembelian kapal selam scorpene. dan dia telah disingkirkan dari pada senarai perunding jadi untuk membalas dendam dia libatkan najib dalam pembunuhan altantuya setelah dihasut oleh ANUwar.. 2 pihak untung dalam isu altantuya ini pertama ANUwar aka Pakatan rakyat kedua Razak Baginda.. isu ini didivert terus kepada najib yang tak pernah kenal siapa altantuya sebelum tercetusnya isu ini.. pihak pakatan aka ANUwar menghasut rakyat mengatakan najib membunuh altantuya supaya dia senang mendapat simpati dan memesongkan fikiran rakyat untuk memikirkan bahawa najib adalah suspek..
Bapak Altantuya sendiri iaitu DR setev shaaribu mengakui najib x terlibat.
hampa kena kenai sapa razak baginda ini dan kenapa beriya2 nak jatuhkan najib dgn fitnah altantuya!

Anonymous said...

Al hamdulillah ada hamba Allah yg sudi menjawab sy tak anggap ia satu kebenaran tp blh buat kajian utk di fikirkan

saya tak kenal razak baginda ya blh jelakan kenapa beliau nak jatuhkan Najib

satu lagi yg menjadi rasa tidak puas hati saya ialah bagaimana pihak polis blh terlibat

inilah salah satu faktor2 knp Rakyat menjadi marah bkn semata2 hal politik shj sekiranya ia tdk dijelaskan ia akan menjadi ibarat barah dalam pemerintahan Umno

Anonymous said...

anuat pegang teloq razak baginda,
anuat pegang polis mesia,
anuat dalang Lahat Datu,
anuat anuat anuat..
salute u anuat.
tak ada pemimpin pembangkang didunia ni yg mencapai tahap ni.

Razak baginda disingkirkan?
hahahaha..puiii. hg idop lar dlm dunia khayalan hg tu.idop la

Anonymous said...

lols,

Anuwat tu mmg hebat manipulasi orang ramai.. hanya org x penah kena men bontot je dok percaya lagi kat dia.
bodoh sombong mcm ni la..
hang x kaji ka kenapa ramai bekas pengasas PKR tinggalkan anuar?
hang cari senarai org yang pernah rapat dgn ANUwar dan kenapa mereka meninggalkan perjuangan ANUwar?
tak ke pelik?
cari cari jangan x cari...

hang nak negara ni diperintah oleh kuku besi kah?
ANUwar tu raja kuku besi, dalam PKR sendiri pon ang x nampak ka?
anak beranak memerintah!!!
pengaruh dia dalam kalangan orang kerajaan pon ramai..

bayangkan masa reformasi dulu, masuk penjara sakit belakang konon, duk lam penjara dapat layanan kelas bintang siot.. siap sedara mara datang melawat lagi.

http://youtu.be/6t_uvfRzKr4

tgk jangan tak tgk.. mcm mana aku nak nafikan bahawa dalam kerajaan ada org ANUwar.. dapat layanan istimewa dalam penjara siot.. sepatutnya family jumpa di balik cermin jerk.

Anonymous said...

Robohnya Masjid Kg.Batu Putih, Kerteh, Terengganu. Memang pelik !! Tambah pelik ialah masjid tu bukan murah harganya, RM 2.1 juta. Lagi memelikkan ialah masjid tersebut digunakan tak sampai setahun !!

fitnah berterusan

Anonymous said...

Pada Ogos 2006, kerajaan persekutuan Malaysia mengatur pelan untuk membina Jambatan Kedua Pulau Pinang yang terkandung dalam Rancangan Malaysia Kesembilan. Pada 12 November 2006, majlis penanaman cerucuk besi Jambatan Kedua Pulau Pinang yang baru dilakukan oleh Perdana Menteri Malaysia

runtuh ke tak..runtuh ke tak?

Anonymous said...

kalo tak nak pilih anw**

pilihla..ulamak..Ustaz Azhar Idrus.THHD..TGHH..kalo tak pon pilih HIZBUR TAHRIR,TABLIGH...insya allah..allhu akbar..jgnlah pilih maksiat

Anonymous said...

dah runtuh nak buat mcm mana?
banyak faktor kena ambil kira.
faktor alam, faktor kecuaian manusia.
planning lain jadi lain biasalah.

arkitek draw dan yang melaksanakan buruh kasar supervise pulok malas gi ni lah jadinya. so kenapa nak babitkan org yang tak terlibat di lapangan?

THH ke, TGHH ke Ustak mekdi ke..
selagi PAS duduk dalam pakatan perosak agama yang kononnya tidak maksiat itu tetap aku tolak PAS sampai bila2.. PAS boleh berdiri di kaki sendiri x perlu pakatan bawah ANUwar al juburi tersebut..

simple mcm ni pon PAS xnak faham.

sebab tu PAS gadai habis semua.. dgn kalimah ALLAHnya, dgn kes stopanyer, tu belum ustak2 dlm pas bedal bini ore.. mapuh wehh. terlalu ramai manusia bertopengkan agama wehhh.. ore hak tak reti ape2 disanjung..

aku teringat masa muammar al gadaffi ditangkkap oleh rakyatnya dia ckp "Apa salah aku?"

semua dia dah bagi kat demo wei rakyat dapat keamanan, dapat kesenangan,,.. rakyat terpengaruh dengah spring.. last2 apa da jadi kat sana skrg, ada otak lu guna la..
terima la takdir, UMNO x sekeji yang anda sangkakan yang keji adalah manusia yg tidak memegang amanah..
Ada UMNO halau kamu dari masjid?
ada UMNO halang kamu dari Berbuat Amal ma'aruf?
Ada UMNO rampas harta kamu?
Ada UMNO rntuhkan ekonomi negara?
Ada UMNO suruh kamu pergi berjudi?
Pernahkah UMNO x Bina masjid?

Semua Atas diri sendiri.

apa sumbangan kita terhadap agama, apa yang perlu kita buat untuk negara.

Dimana rasa syukur kita??


kita secara x sedar menjadi agen kepada perpecahan bangsa sendiri..

Apa masalah kamu semua!!!!!


anuar harus dihukum gantung sampai mati..
kerana dialah golongan LGBT semakin berani bersuara atas nama demokrasi...

DAP keparat semakin berani mencabar ketuanan bangsa..

Anuwar sanggup menghuru harakan negara, panggil sulu serang negara demi nak menjatuhkan kerajaan sedia ada, hasut orang ramai supaya pergi berdemo.
perpecahan demi perpecahan.
dalam masjid ampa semua sembang pasai dunia, dunia dunia. mcm ni ka aku nak pilih ampa.
anda kafirkan saudara seagama,

"Rasulullah S.A.W telah bersabda, " Hari kiamat itu mempunyai tanda, bermulanya dengan tidak laris
jualan di pasar, sedikit sahaja hujan dan begitu juga dengan tumbuh‐tumbuhan. Ghibah menjadi‐jadi di
merata‐rata,memakan riba, banyaknya anak‐anak zina, orang kaya diagung‐agungkan, orang‐orang fasik
akan bersuara lantang dimasjid, para ahli mungkar lebih banyak menonjol dari ahli haq"


ANUwar pengkhianat bangsa,agama dan negara.

Anonymous said...

fitnah sana fitnah sini, sebarkan perpecahan dlm masjid. fitnah menfitnah di dalam masjid.

dunia dunia dunia..
kerana dunia manusia sanggup jual agama.


Abu Hurairah merekodkan daripada Nabi sallahu alaihi wasalam(s.a.w):

Masa terasa pendek, amal soleh berkurangan, kebakhilan bermaharajalela, fitnah (maksiat) berleluasa, dan banyaknya kekecohan. Para sahabat bertanya: “Ya, Rasulullah! Apakah kekecohan tersebut? Nabi s.a.w menjawab: “Pembunuhan-pembunuhan”.

(HR Bukhari dalam Kitab Fitan dalam bab ‘Zuhur Al-Fitan’ dan HR Muslim dalam Kitab Al-‘Ilm)

Anonymous said...

JIka ingin mencari Guru yang murshid cari mereka yang;

1.Tidak mempersekutukan Allah s.w.t
2.tidak berdendam, hasad dengki, mengkafirkan saudara seagamanya dan tidak mahukan perpaduan sesama islam
3.tidak memberi fatwa dan ceramah yang memecah belahkan ummah dan tidak mahu bersekutu dengan saudara seagamanya yang tidak sealiran
4.tidak bersekutu dengan syaitan dan kafir harbi yang dengan terang menolak negara islam
5.tidak bersekutu dengan mereka yang boleh tawar menawar undang2 hudud dengan negara berkebajikan
6.tidak bersekutu dengan mereka yang mempersendakan Nabi dengan ucapan kata2 Nabi itu budak kampung
7.tidak bersekutu dengan lidah yang bercabang dengan mengelirukan umat islam, berjubah,berserban tetapi gilakan kuasa, harta dan dunia.

leburkan lah hati kita yang kotor ini dan sucikan lah dengan zikir2 kalimah Allah S.W.T pandanglah pada hati kita sehingga terbit nya cahaya putih lagi berseri tiada warna yang lain selain warna putih berseri

diatas 7 perkara yang wajib kita buang dan gantikan dengan Qudrat,Iradat,Ilmu....

Sekian Wassallam

Anonymous said...

hohohho..

lawak la hg punya statment,
kira hg dah kena tutuh juboq dgn dia yg buat x caya lagi. hahaha..

aku dah kena bodo sombong dah.
sapa tu org lama yg keluaq, Ezam kotak ka? zul kulum ka? kalau nak kira mcm tu parti tok kramat hg la yg hustler dlm bab ni. aku x yah suruh cari senarai, aku bagi senarai, pelopor Dato Onn keluaq dan menentang, Tunku keluaq n tentang, kadiaq keluaq n tentang cukup dah kot nnti putih mata plak. Jd dgn cara hg jugak menunjukkan parti tok kramat hg x bleh pakai.

adik beradik, kuku besi bagai. sapa dok perintah la, ni satu lagi statmen dibwh pengaruh ketom. Dulu pak dia PM la dia plak, sepupu dah menteri pertahanan, anak next election YB la jawab dia. adik top 10 terkaya d mesia, jd APA NAJIB MAU? tu tak kira mahdet gi.

hg dah masuk sana usha dia kot, dia rejek juboq hg ka, tu yg frust gila tu. kalau x tau bab penjara baek jgn ckp. akta 1234, seksyen 1 pelawat hanya d benar d bilik kaca ja. miahahaha..kyir toyo lagi hebat, dah salah x masok2 lagi.idop lar

Anonymous said...

ni hg jugak ka yg kata dah runtuh nak wat mcm mana?

akitek drawn, buruh kasar supervise. hg main tibai ckp ja.
x dak istilah mcm ni dlm dunia construction. hg tau dak pasai pa C&S dia out. baik diam lar.

dulu PAS dok sorang pon haram x mau pangkah pon. bila pas kuat suruh dok sorang plak, hg sapa nak ckp cam tu puiii..

kalimah Allah pulak dah, hg p tanya hasan akidah, sapa approve nama Allah dlm bible kat sabah sarawak, sapa import bible bahasa indon yg pakai nama Allah. org laen yg pelaq org laen yg dpt hawaq.

ada indon halau dr mesjid?
ada jepun halang dr buat amal?
ada USA rampas harta?
ada korea selatan runtuhkan ekonomi?
ada turki suruh bejudi?
tapi umno ada runtuh masjid.

kat negara ni pon x dak benda ni berlaku, tapi kerajaan tetap d ubah utk kebaikan dan ia telah terbukti.

aku dah sumbangkan sikit, hg tnya diri hg la.

hg descripe skit natang LGBT tu.
DAP cabaq ketuanan bangsa? miahahaha..., apa cina mau?

aku nak anuat jd PM. sebab kalau lumpuh pertahanan kita @ tentera sulu bersama kita disebabkan anuat.

demo ni makanan org melayu dari dulu lagi..ops hg ni dah bleh ngundi ka blom. mcm baru nak kenai politik ja, mcm dok ngaji x habeh lagi ja. sekolah lah dulu dik, perjuangan blom selesai..hahahaahha.


idop lar

Anonymous said...

hahhaa.. hg nak nuaq jadi pm??

kekekeke...

sampai mampos aku xkan terima seorang gay dan penjual agama jadi PM...

hg ingat anuar tu nak jaga hang sangat ka.. Al Juburi tu nak jadi presiden or pm jer. lepas dapat x sampai 5 thun semua undang2 dia gubal..
Lesbian Gay Bisexsual Transeksual.

maila jenguk pendirian anwar tentang Gay

http://youtu.be/Ms1QKkmC6mM

allo bro saya dulu supporter PAS..

la ni aku makin keliiru dgn pendirian PAS.. makin jauh terpesong memecahkan ummat.

satu lagi..

kalimah ALLAH kat sabah sarawak!!

lu kene tgk bila sabah sarawak masuk malaysia?

pada masa tu majoriti beraagama apa kat sabah sarawak??

sabah sarawak berbeza dgn semenanjung okies.. melayu minoriti je dulu kat sabah.
kalau ikut lojik agama islam xdak hak pon kat sabah dulu!! faham..
so disini pemimpin negara kene pintar mainkan peranan supaya semua pihak x berasa berat sebelah..


semenangjung majoriti muslim malay.. fact..

Bom jangka pada masa hadapan..

bom jangka akan meletus jika silap langkah..

-perbalahan agama-

pembangkang senang la ceghita keja dok kutuk2 ja.. salah blame kerajaan.
di semenanjung bible tetap tak boleh guna perkataan ALLAH...
Anonymous said...

ada indon halau dr mesjid? Indon aga gereja GEREJA ALLAH
http://zul4kulim.blogspot.com/2010/01/gereja-allah.html

hang nak malaysia jadi lagu ni ka??

ada jepun halang dr buat amal?
akidah mereka tetap berbeza

ada USA rampas harta?
ada!!
USA sedut minyak kat iraq kaw2 tu pon ang x nampak ka dia dok rampas harta org islam iraq..

ada korea selatan runtuhkan ekonomi?
tidak!!
Kenapa korea nak mai berguru dgn malaysia pasal ekonomi islam!!
fikirkanlah

ada turki suruh bejudi?
tidak..
insyaALLAH turki akan menjadi tempat AL mahdi singgah sebelum masuk eropah..

tapi umno ada runtuh masjid.
sebab apa masjid runtuh??


Anonymous said...

"Apa, Quran boleh bikin lebuhraya ka?". Kata2 itu disambut pula dengan tepukan dari juak-juak UMNO yang hadir.

fitnah..fitnah..fitnah

Anonymous said...

nampak sangat..perkara baik yg dilakukan..adalah sangat sangat sedikit..berbanding kebaikan..huhuhu

Anonymous said...

nik aziz sambut hari jadi di rumah karpal

http://4.bp.blogspot.com/-Aim0vNhOsLE/UQXnB73lAFI/AAAAAAAACUo/pmmqgTYF1dM/s1600/nik-aziz-sambut+hari+jadi.jpg

Kalimah ALLAH dgn simplenya hampa main.

http://youtu.be/qx9CXJ0KV_M

dengan senangnya hampa bagi kapir harbi masuk masjid untuk pecah belahkan ummat.. imam hampa kafir harbi

http://1.bp.blogspot.com/-4gIGSgo9_wc/UA5TaJl8A9I/AAAAAAAAAI0/pKGMGObBb1s/s320/xavier%2Byb2%2B2.JPG


Quran boleh bikin lebuhraya??
juak2 umno hadir kat mana??
bagi bukti please. saya cintakan kebenaran.Anonymous said...

semua pihak kena muhasabah dan jgn memenangkan musuh yang merugikan ummat islam.

Anonymous said...

hohohoo..Bullshit.

tuan tanah deleted komen aku,
dik hg pi khatam FIQ JINAYAH bg habeh dulu br ckp bab politik yer.
kesian aku tgk dok melalak kat blog pasai benda hg seniri pon x tau. Cara hg ni mcm tuan tanah pon ada.Tuan Tanah tak dak teloq.
HAQTUIIII..idop lar

Anonymous said...

http://omakkau.blogspot.com/2012/10/kasi-imbau-kembali-mantan-presiden-mic.html

err..apa punya fitnah daa..
betul2 katak bawah tempurung

Anonymous said...

lu pikirla sendiri.. malas aku nak bertekak dgn hang

http://www.mykmu.net/?p=26361


hang ja betui noh.. kesian sungguh.
hang nak buat apa hang buat lah,, janji jgn merugikan agama mcm tok tok lebai hang dok buat...

Anonymous said...

sapa yg bertepuk tangan nie..al quran tak bole bina lebuh raya..sambil bertepuk tangan ..sambil bergelak tawa..dan mengatakan akulah pejuang agama..

eh apa cite PKFZ..sudah..sudah lah fitnah

Anonymous said...

al quran tu panduan,pegangan..
yang salah tu tetap salah..

dah kena dakwa pon sapa yang terlibat dgn pkfz.. yang terlibat dengan isu talam tu apa cer??

tu belom KUIN punya isu lagi??

aku kasihan dekat enta dah jadi hamba politik. demi nak membenarkan parti yang anda anuti..

Anonymous said...

nko kot yg "membenarkan parti yg anda anuti". kesiankan diri sendiri dulu.
kalu geng umno mana ada salah.
isu talam, isu kuin.
nko ngaga lah depan TV tu puas2.
PKFZ tak dak sapa yg kena pon.
kan umno ni kebal.
nko ludah ke langit ler.

Anonymous said...

pakatan lagi kebal dowh..

sperma anuar sah2 ada dalam rektum saiful bukhari, tapi takde tindakan.. sedangkan pakar Forensik Luar negara akui mmg ada benda dalam stor kunyit tu..

kebal betui pak nuar ni..

walaupun dia salah tapi dia tetap kebal..


Hakim Datuk Wira Mokhtarudin Baki (abang ipar anuar inrahim)

patutla selalu menang org tua ni.. dia ramai cable dalam. orang2 penting pulak tu..


semua orang ada kesalahan termasuklah umno.. ko tak nampak ke khir toyo punya kes?? tu bekas orang kuat selangor tu..


ngko tu yg ludah kelaut..


KUIN Prof. Datuk Dr. Jamil Osman(orang Pakatan) sampai la ni dok pegang jawatan rektor KUIN lagi.. kalau PAS dlu awai lagi dia tendang org x sehaluan dgn dia..
http://kedahan69ers.com/staf-kuin-bongkar-isu/

tgk diri sendiri la dol.

Anonymous said...

nko x paham apa pon ni.
betullah kata anon kat atas,
nko ni budak lagi. aku ludah ke laut, hebat aku ni. ikut cara Islam. nko ludah ke langit, hukum graviti newton, kena muka nko.
abg ipar dia tarik diri. nko tau ka tak ni. Pusrawi check bontot saipol yg nko bawa kehulu kehilir it was no coleteral damage. dari dulu x de satu pon kes liwat yg sangkot. masa zaman mahdet tok anuat plak ker jd hakim.
lakonan kyir toyo, smpi la x msok jail lagi.
nko x penah jejak KUIN nko dok meraban pa. sedap ja nko ckp dia org pakatan. besepah org umno dlm tu, yg demo dulu tu org pakatan jugak ker. la ni KUIN nak di swastakan plak oleh umno, masak anak nko nak bayar yuran.nko peduli ape janji umno.
sekolah bagi habis dulu ler.

Anonymous said...

allo brader... lu jgn ingat semua org kerajaan sokong kerajaan!!!

nko ni kesian betul.. cer belek2 blog pro kerajaan sama.. jgn ditulikan dgn blog pro pakatan je...

ambil sedut bulat apa blog pro pakatan cerita..

allo bro.. lu kene ingat yang salah tetap salah.. lu jgn tutup kesalahan dgn isu lain..

orang jenih ko ni...
ramai sangat dok blame2 apa kerajaan buat, walaupun benda tu bagus untuk semua..

lu kene ingat ini undang2 dunia lol.. sape ade power ada pengaruh dia akan terlepas..

aku tanya ko sape dapat untung dari perbalahan sesama islam????

bawak bertenang brader?? lu umur berapa?? dok adik2..


Anonymous said...

hampa ni tu kroni ni kroni,

berapa kerat ja org melayu jadi bilionaire banding ngan ca ya nun alip.

asal dapat projek kerajaan skit hampa kata kroni..

sampai bila pon org melayu susah nak maju mcm ni punya perangai..

hampa kata syeikh mokhtar kroni, anak mahathir jual arak.
mcm2 hampa ni.

bukan nak selidik betui2..

hampa ja betoi.

Anonymous said...

berapa kerat ja org melayu jadi bilionaire banding ngan ca ya nun alip.

"pkfz dapat kat melayu ker"

tanah pulau pinang yg digadaikan puak cap keris

" err yg ni pun dapat kat melayu"

anak mahathir jual arak.
" err salah ker statement nie"

ohh..die datang..die datang

Anonymous said...

http://www.utusan.com.my/utusan/Forum/20130618/fo_01/Buka-tudung-jika-mahu-kerja

CERITA di ruangan kecil utusan..TUDUNG dan fitnah..di kuantan

Anonymous said...

dah tu yang hampa dok attack syeikh mokhtar, anak mathir( http://www.keadilandaily.com/anak-mahathir-beli-syarikat-minyak-pakai-duit-arak/) apesal, dah tau berapa kerat anak melayu bilionaire patutnya hampa support, ni x, lagi dok pejatuh kawan tu,...


isu tudung ni pon kita boleh nampak kepentingan ummat menjadi kaya, kalau tidak ini lah jadinya,

asal melayu kaya sikit hampa kata kroni, asal kaya sikit hampa kata projek kerajaan,.. sampai bila pon xkan maju mcm ni...

syeikh mokhtar tu skit punya baguih hampa pi kata mcm2 kat dia..


apa yang penting sekarang ummat islam kena kaya!!!!

kalau tak pakat merempat la kita semua.. kalau dah dapat kat ca ya nun alip mcm kat penang tu jgn mimpi la nak dapat kat islam balik...


citer anak mathir (http://pemudaselempangmerah.blogspot.com/2013/03/anak-mahathir-tauke-kilang-arak.html)


ca ya nun alip nak boikot gardenia.
http://www.papagomo.com/2011/12/kaum-cina-mula-kempen-boikot-produk.html

isu pkfz tu masih dalam perbicaraan lol..

skrg ni kita kena strong dari segi ekonomi.. tak kira la melayu mana dapat projek hampa jangan p pejatuh dia pulak.. yang nak kerja org2 melayu jugak..

jgn attack peniaga melayu please!!

Anonymous said...

Blog pro kerajaan Papagomol ker? blog porno ni umno gan nko je layan. Umno & porno bepisah tiada.
staf & pengurusan KUIN buat demo, TV3 yg ckp bkn blog pakatan.
hakim tarik diri TV3 yg ckp bkn blog pakatan.
dokter Pusrawi, buat press confren sbb kena asak teruk. bkn kutip dari blog pakatan.
aku tak main ler dgn blog2 ni.
bdk baru kenal politik bleh ler.

Anonymous said...

mentaliti org pakatan x boleh nak diubah..

semoga ALLAH memberi petunjuk jalan yang lurus kepada kita semua..

racun sangat dlm sedalamnya.. dididik dengan perasaan penuh benci terhadap saudara seagama...

"refer semua blog x kira pakatan atau pro kerajaan"

yang aku nampak blogger pakatan penuh cerita yang direka reka..

dik carilah maklumat di semua pihak. aku x kata semua blog pro kerjaan tu benar dan x semestinya blog pakatan tu benar belaka..

kalau gini cara pemikiranmu.. maka sedarlah aku bahawa.. kedatangan al - masih semakin mendekat..

salam ala kulli muslim.

Anonymous said...

dokter Pusrawi, buat press confren sbb kena asak teruk.. macam lah ko ade kat sana. sembang kencang.

staf & pengurusan KUIN buat demo,hakim tarik diri. tv3 cakap=

dah tentula tv3 ckp. dah namanya berita..

kesian dik oi.

allo dik cer search semua bedio lucas apa yang hang kata porno tu. sumber dari mana?? kalau x orang pakatan sendiri bagi kat blogger pro kerajaan???

Anonymous said...

aku ckp nko budak nak marah,
kalau benda yg bermanfaat utk rakyat tak dak sapa nak bangkang.
kronologi kes jambatan kedua Penang nko tau ke tak. Siap Lim Guan Eng suruh percepatkan lagi takut kos meningkat. dan ternyata mencanak naik. project MRT, Micro kredit utk tekun perlu dperluaskan lagi. Ini semua pembangkang support. "sapa ada power dia terlepas" nko ckp kat umno ker ni.
perbalahan sesama islam taik nko.
karpal sing ckp langkah mayat dulu, tiada perjanjian nak buat negara Islam dlm pakatan.
Nik Aziz ckp, mu sapo nak ckp bab Islam, Haron Din ckp dasar PAS x penah berubah hukum hudud dan Islam adalah perjuangan dan tetap akan dilaksanakan.
bila chua soi lek ckp, hudud undang2 kuno dan memundurkan negara, umno koro habeh. x tau nak ckp ape dah.
Perbalahan dan kekhilafan dlm Islam ada baeknya jugak. dulu SAR langsung x ade bantuan kerajaan sekarang ade la jugak. dulu satu haram istilah islam pon tak tau, sekarang dgn wasatiah ler hububiah ler. umor nko 80 pon tapi otak nko mcm blom akil baliq lagi, tapi aku x panggil nko adik pon.

Anonymous said...

nko masih tido ker, aku ckp berita KUIN buat demo sumber dari TV3 tu sebab nko ckp aku byk kutip dari blog pembangkang. nko paham ke tak ni.

Anonymous said...

satu2 kronologi citer nko main taruh jer. MP kinabatangan (BN) yg mula2 membangkitkan monopoli perniagaan oleh syed moktar ni.
dia ckp "semua jenis perniagaan dia nak sapu" dalam parlimen penggal lepas.
sikit2 cina, nko kenal Eric Chia yg dah kantoi tu, nko kenal Vincent Tan, nko kenal Ananda Krisnan, Lim Goh Tong, Mustapa Kamal, Pahmi Rejab, Daim yg pi mane pon pakai heli, Mohzani, Nazir CIMB,
nko ja yg dok melalak melayu x dak yg bilion air. Sebab nko x tau ape pon.

Anonymous said...

kalau aku cakap ada kat pres confren tu nko nak ckp ape plak.
org umno karat kot yg x bleh diubah.
aku nak nko bagi 2 jer citer yg dikatakan direka2 tu. 2 citer yg betul2 nko yakin ini rekaan bkn cobaan.Nko yg dok bangkitkan bab blog ni. aku dah ckp blog2 ni aku x main.
Pemikiran Jumud org2 umno cam gini ler, mula2 liwat,liwat pastu lucah, lucah,porno,porno,blue,blue.
last sekali islam,sunah nabi, doa baek2. dah kenal dah.

Anonymous said...

kasihan sungguh ko dik..
1. kronologi kes jambatan kedua Penang nko tau ke tak. Siap Lim Guan Eng suruh percepatkan lagi takut kos meningkat. dan ternyata mencanak naik. project MRT, Micro kredit utk tekun perlu dperluaskan lagi. Ini semua pembangkang support. "sapa ada power dia terlepas" nko ckp kat umno ker ni...

DAh tu awat LGE nak buat jambatan ke 3 pulok siap dalam laut lagi.. pikir2 la dik effect dia kat org bagan ajam????

2. karpal sing ckp langkah mayat dulu, tiada perjanjian nak buat negara Islam dlm pakatan.
Nik Aziz ckp, mu sapo nak ckp bab Islam, Haron Din ckp dasar PAS x penah berubah hukum hudud dan Islam adalah perjuangan dan tetap akan dilaksanakan...

Abistu awat tukar manifesto negara berkebajikan pulok, hukum hudud p mana dik???


3. bila chua soi lek ckp, hudud undang2 kuno dan memundurkan negara, umno koro habeh. x tau nak ckp ape dah.
Perbalahan dan kekhilafan dlm Islam ada baeknya jugak. dulu SAR langsung x ade bantuan kerajaan sekarang ade la jugak. dulu satu haram istilah islam pon tak tau, sekarang dgn wasatiah ler hububiah ler. umor nko 80 pon tapi otak nko mcm blom akil baliq lagi, tapi aku x panggil nko adik pon.

mmg perlu perbalahan dan kekhilafan untuk kebaikan!!!! tapi yang berlaku kini untuk perpecahan.. sapelah kita nak mengkafirkan org kan??? apa yang baik wajib diambil!! iye dak dik??
mana adik tahu umno buat dunno,bila soi lek kata hudud kuno dan mundurkan negara, bersangka baiklah sesama islam dik.. bawak bersabar dik, dik tahu ke dalam hati org umno seronok??

adik x nampak ke asas islam dalam malaysia ni???
rukun negara..
agama rasmi??

hudud masih dalam kajian dik..

dik cuba bayangkan untuk laksanakan bank islam makan masa selama 40 tahun... dan negara pertama yang melaksanakan bank islam 1983 ialah malaysia dgn prinsip syariah.. rasanya kalau kita sebut pasal nak laksanakan islam skrg tentu ca ya nun alip melenting kata perbankan islam kuno..

ulama dok bincang mengenai perbankan islam sejak 1940 an lagi..

tabung haji!!
xdak negara lain yang menguruskan keperluan haji secara sistematik selain malaysia dan kemudian diikuti negara lain.. untuk kesenangan kita jugak..

bawak bersabar ye dik.. biar org yang berkenaan buat kerja dia.. PAS pon sedar sebab tu dia buang hudud dlm manifesto kerjaan berkebajikan dia.. kerajaan tempatan kelantan boleh je buat hudud kalau dia telus. dan kerajaan pusat boleh ambil modelnya..

teguran constructif wajar diambil....

umno melaksana islam bukan asyik ckp pasal islam tapi x buat apa..
rasanya kalau bank islam baru nak wujud skrg mesti ca ya nun alip tu bising kata bank islam ni kuno kan??? am i right???

so dalam kes hudud ni kita bagi yang pakar buat?? supaya ca ya nnun alip xdak bantahan langsung seperti mereka menerima bank islam

harap maaf


Anonymous said...

satu2 kronologi citer nko main taruh jer. MP kinabatangan (BN) yg mula2 membangkitkan monopoli perniagaan oleh syed moktar ni.
dia ckp "semua jenis perniagaan dia nak sapu" dalam parlimen penggal lepas.
sikit2 cina, nko kenal Eric Chia yg dah kantoi tu, nko kenal Vincent Tan, nko kenal Ananda Krisnan, Lim Goh Tong, Mustapa Kamal, Pahmi Rejab, Daim yg pi mane pon pakai heli, Mohzani, Nazir CIMB,
nko ja yg dok melalak melayu x dak yg bilion air. Sebab nko x tau ape pon...


Biarlah dia sapu asalkan dia seorang muslim??? am i right??

at least dia buat juga masjid kat jalan hang tuah?? hasil dari duit perniagaannya.. dia buat yayasan al bukhari untuk membantu umat islam sendri?? salah ke??

Anonymous said...

kalau dik x main blog2, dik stop lah komen blog ni??? am i right?? prinsip dik x main blog2?? pegang la prinsip x main2 blog?? ckap x sropa bikin mcm ni la.. kesian.

Anonymous said...

dik tgk la peratusan melayu bilion berapa persen compare dgn ca ya nun alip... kek ekonimo kita bawah 30% jer.. selebihnya ca ya nun alip..

jgn tgk dari segi org yang berapa kerat tuh.. cer try main saham nanti dik akan belajar siapa sebenar yang berkuasa dalam sesebuah company!!!

kesian dik.. belajar lagi

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...

" dik tgk la peratusan melayu bilion berapa persen compare dgn ca ya nun alip... kek ekonimo kita bawah 30% jer.. selebihnya ca ya nun alip.."

siapa yg kayakan ca ya nun alip nie..

DAP kah..PKR kah PAS..kah UMNO kah..
err mcm cite PKFZ,Jambatan kedua, dan monsun cup la pula..

sapa la pemerintah yg kayakan ca ya nun alip nie..

iskhh..iskhh iskhh

Anonymous said...

sebab dia pikir ler dia plan buat bawah tanah dan main con dier sorg Melayu.
manifesto PR dgn dasar dan prinsip PAS pon tak bleh nak paham ker. Masa zaman (Asri Muda) PAS dlm kerajaan. hasil kerja PAS azan berkumandang di radio TV, anak sekolah mula memakai tudung dan baju kurung. itupon sekejab jer dlm kerajaan. Bayangkan kalau PAS dapat mentadbir Negara.
bkn aku jer yg tahu umno buat koro, satu malaya tau. sebab anda tak kisah jika ISlam dihina janji bkn melayu. bab ni pon nko nak baking lagi. bkn seronok tapi tak dak telor. meme lahanat ler umno.
no way, tu bkn asas Islam. tu asas kepercayaan. percaya kepada Tuhan tu random principe. kristien bleh, islam bleh, buddha bleh hindu pon bleh.
hudud dlm kajian, ckp penyedap ati jer ni, nko bermimpi di siang hari.
baru2 ni bkn umno ker yg kafirkan org.
tak yah dok bangga sangat lar dgn bank islam yg tak islam ni. tukar istilah jer then bleh jd bank islam, sama ja mcm bank konvensional yg lain.bab manifesto ni aku dah explain dah. keadilan dgn dasar dia, DAP dgn dasar dia, PAS dgn dasar dia, umno dgn dasar dia, MCA,MIC,PPP,Gerakan dan byk lagi.
enekmen hudud kelantan dah lama wujud. dihalang oleh kerajaan persekutuan. Islamik konon.
ada ati cakap melaksanakan Islam.
Islam tak suruh kita mkn kenyang sekenyangnya. tapi Islam suka kepada kekayaan. nko paham ke tak.
aku masok sini pon sebab aku tgk nko mcm mimpi jer.
terlalu banyak kes umno yg kantoi pon nko nak ckp byk lagi.
org bodo jer yg duduk dlm umno ni. kata cetdet.

Anonymous said...

Anonymous Anonymous said...

http://www.utusan.com.my/utusan/Forum/20130618/fo_01/Buka-tudung-jika-mahu-kerja

CERITA di ruangan kecil utusan..TUDUNG dan fitnah..di kuantan

sapa yg nak jawab nie

Anonymous said...

org dah gila rasis cam gini ler,
aku senaraikan kroni cina pon
dia tak paham,
80% tanah kat iskandar johor tu kena take over dgn cina singapore,
org umno ckp Alhamdulillah. sampai cina mesia pon bengang. tu kira tahap dewa dah, sampai ati pon dah lambang parti keris tumpul.

Anonymous said...

tak de pandangan yg bagus langsung dari admin dan BN..

hari2 hidup dengan fitnah..
admin terlalu berbangga dengan
jumlah penagih pada hari ni..jumlah masyarakat yg buang anak pada hari ini..jumalah masyarakat yg berada di hotel kajang, sungai buluh pada hari ini..please stop it..

Anonymous said...

"80% tanah kat iskandar johor tu kena take over dgn cina singapore,"

sejarah di pulau pinang, kuala lumpur berulang..

ader saper2 org um*o tahu..dahulunya bukit bintang adalah kampung org melayu...

Anonymous said...

so apa conlcusionnya??

tu sebab PAS kene keluar pakatan.. bagi option kat org melayu pergi kepada PAS... biar PAS tottally memerintah tanpa halangan DAP, ca ya nun alip dalam PKR..

that the point y PAS kene keluar pakatan..

itu yang kita semua kena nampak!!!!

Anonymous said...

bukan PAS keluar pakatan,
kuburkan UMNO dulu, then baru
kita nmpak tindakan selanjutnya,

Anonymous said...

hapuskan demokrasi, tegakkan sistem khalifah

Anonymous said...

Dulu Kita Selalu Kena Kencing dgn abg DAP iaitu PAP

Anonymous said...

"Dulu Kita Selalu Kena Kencing dgn abg DAP iaitu PAP"

bukan ke..kita yg bagi tanah kat PAP
sayang sangat kite kat PAP..bukan 1 ekar..1 pulau kite bagi...

yg tu kat selatan..kat Utara pun kite bagi jugak..

inilah nilai pemimpin poket yg kite ada..sume hak melayu nak dibaginya pd bangsa asing..

lepas ni banglasia,vietsia,indosia,

Anonymous said...

"bukan PAS keluar pakatan,
kuburkan UMNO dulu, then baru
kita nmpak tindakan selanjutnya,"

yg ni sepatutnya dilakukan..dlm masa 57++ tahun dahulu..

setelah gadaikan hak2 melayu..skrg konon nak jadi hero melayu ..err mcm mn cite..nie..die gadai tanah melayu..die kate die pejuang melayu

Anonymous said...

Admin terlalu gembira apabila tanah melayu..diberi pada bangsa lain..
Admin terlalu gembira apabila masyarakat melayu paling byk menajdi penagih
Admin terlalu gembira apabila masyarakat melayu paling byk buang anak
Admin terlalu gembira apabila masyarakat melayu paling mundur ekonominya..

kembalilah ke pangkal jalan..wahai admin

Anonymous said...

err menteri dari puak mana yg menunjukkan isyarat lucah..
alahai pejuang islam

Anonymous said...

menteri ka, ketua pembangkang ka, sapa2 ka.. salah tetap salah..

cumanya kita nak pilih yang terbaik dari yang teruk teruk...

no choice

Anonymous said...

no choice tu dlm umno, pemilihan umno dah dekat. Pilihlah yg teruk teruk tu. Superman pon dah pandai pakai spender kat dlm. Melayu tak pandai2 memilih lagi.

Anonymous said...

dalam bulan ramadhan ni admin tak nak insaf ke?

harga barang dah melambung teruk..

dan yg paling teruk ekonomi org melayu..

mana pembela melayu nie

mualap sepet said...

Judaism teaches racism against ALL non-Jews (goyim), bukan terhadap Arab/muslim shj

bila terbaca "bangsa bermata sepet di Malaysia", rupanya penulis juga adalah seorang rasis, spt yahudi
"untuk tujuan pendidikan , dakwah , perjuangan islam" ...yea right

Anonymous said...

Bodohnye admin pegang konsep keamanan. Islam dulu baru aman. Nabi Muhammad S.A.W isytihar perang terhadap Rom kerana tidak mahukan Islam. Rom pada masa itu adalah jauh lebih maju dan canggih dari Madinah dan Mekah tetapi bukan kemajuan dan prasarana yg Islam nk tgk. yg paling penting bukan keamanan. Harapnye terbuka la minda admin supaya menulis dgn berfikir sedalam dalamnye. Umno itu macai british..dulu kini dan selamanye..lihat saja iklan maxis celcom di tv..adakah mengajak kepada kebaikan? Semua mengajak ke disco je..lihat tv lihat drama..iklan rtm kartun pn diorng x pakaikn tudung. Apa yg hendak saya katakan adalah sudah terang lg bersuluh Umno itu adalah sekutu dajjal..sekutu amerika..british..pbb..dan sebagainya..bukan susah sgt nk nampak..atau adakah admin sengaja menyembunyikan kebenaran?

Kama Reza said...

Stupid la lu....apa p tengok cerita disko....bual bicara agama kan ada...tengok la yang tu..bab nak compare Malaysia dengan Rom pun tak kena..Rom masa tu kuasa besar Kafir macam Amerika sekarang sedangkan Malaysia negara diperintah umat islam...Islam paling atas kat Malaysia ni cuma kalah dengan Brunei dari segi pelaksanaan hukum hudud...sana dah buat Malaysia InshaAllah tak lama lagi...Umno ka Pas ka tak kisah janji Islam duk atas....dulu duk susah oku karpal singh pasal ni buat negara islam sekarang tak lagi...takut sangat ke karpal,takut kena saman kot....member macam tu pun buat kawan..buat susah ke diri je..member tu pun dah baham tanah.. Umno sekutu,Dajjal....kalau ko kata pemimpin umno sebahagiannya perangai mcm dajal...itu ada....dlm pakatan pun ada aku rasa...sini pun ada nanti jadi pengikut dajjal...mari kita berlindung dari dajal...surah al kahfi dengan doa lepas solat...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Saiful Husni said...

Adoii adoii adoii..aku yg adik adik nie kebingungan..taktau mana satu nak undi nanti..PRU 13 aku terlepas..PRU 14 ni,insyaAllah panjang ymoq aku pi mengundi..tapi taktau mana nak undi..

Dalam PAS ada cacat celanya,dalam UMNO pun ada cacat celanya..tapi selagi PAS dalam Pakatan dgn PKR DAP mmg aku takleh laa..aku sebagai orang Penang bahagian Island..hmmm sedih tgk org Malayu..

Hishhh pening arr peningg arr..tapi admin jangan la kutuk ulama² tu..yaa depa pon ada salah silap..itu urusan dia dengan Allah..tapi janganlah ada perasaan benci dkt ulama..apa yg ilmu depa tabur kan kita ambik yg tak senonoh tu kita tolak..

Hmm sedih tgk apa yg terjadi zaman sekarang..betullah demokrasi ni memecah belahkan umat Islam..aku pun tktau nk cakap apa..dlm kepala pikiaq itu ini..tp yg aku pikiaq,aku nak jadi Islam sebaik mungkin..sapa yg tau Pondok mengaji ilmu Tauhid,tasawuf,fekah yg berlandaskan Sunnah Nabi tolong rekemen..perbuatan aku byk menempah aku ke Neraka..kenang dosa..Allahh takutnya...

Anonymous said...

assalamualaikum.ok sekarang ni tuan guru nik abdul aziz sudah kembali ke rahmatullah. dengan siapa tuan tanah nak minta maaf. saya pon sering jugak dok menghina najib and his gang atas apa yang mereka telah lakukan tapi saya still rasa takut jika saya tidak sempat meminta maaf atas apa yang saya katakan pada mereka but at least diorang masih hidup sihat walfiat..tapi dalam kes tuan tanah ni macam mana yer???? you tak pernah rasa bersalah ker atas apa yang you dok tayang dekat orang lain?? memang tak ada orang perfect kat dunia ni.. sebelum ni i respect dengan penulisan you tapi bila i baca yang ni i rasa you lebih kurang jer macam orang yang you fitnah ops ulamak jahat tu..gunakan agama untuk..............i mintak maaf la jika i sakitkan hati you but this is my opinion about your writing...don't get me wrong. FYI saya tak dapat apa-apa manfaat and faedah daripada penulisan awak selain fitnah ke atas orang lain..memang tak salah untuk kita memilih mana2 parti pon tapi tak payah la sampai dok fitnah and mengata sana sini..FYI i bukan pro mana2 parti cause i baru 17 tahun jadi nak pergi mengundi pon memang tak dapat la and kadang kala i fikir perangai orang dewasa ni lebih childish daripada budak2 jadi patutlah malaysia ni tak maju2. peace no war..i komen ni bukan untuk sokong mana2 parti just nak ghoyak jah gapo hok tubik dale pemikire ambo.and one more thing, you better delete la page ni cause ambo tengok banyak perkataan hok mencarut..shame on you guys..hok komen ni sumo lebih cerdik daripada ambo jadi bo lah dok kecek hudoh gitu nyoh wak malu ko budok jah..wassalam...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini